22 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
PARÇALI BULUTLU
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Spor THY Avrupa Ligi: Berlin'de final zamanı

THY Avrupa Ligi: Berlin'de final zamanı

THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final heyecanı yaklaşıyor. Dev turnuva, 24 Mayıs'ta Berlin'de Fenerbahçe Beko ile Panathinaikos arasında oynanacak maçla start alacak. Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Avrupa'nın en büyük kupasını ikinci kez kazanmak için mücadele edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY Avrupa Ligi: Berlin'de final zamanı
KAYNAK: Haber Merkezi

Avrupa basketbolunun zirvesi, heyecan dolu bir hafta sonuna hazırlanıyor. Türk Hava Yolları Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final, 24-26 Mayıs tarihleri arasında Berlin'de gerçekleşecek.

FENERBAHÇE BEKO'NUN BÜYÜK MÜCADELESİ

Temsilcimiz Fenerbahçe Beko, bu sezon beş yıllık Dörtlü Final hasretine son verdi. Normal sezonu 20 galibiyet ve 14 mağlubiyetle altıncı sırada tamamlayan sarı-lacivertliler, play-off turunda Monaco ile karşılaştı. Saha avantajı Monaco'da olmasına rağmen Fenerbahçe Beko, seriyi 3-2 kazanarak Dörtlü Final'e yükseldi.

KOÇ DEĞİŞİKLİĞİ VE TARİHİ BAŞARI

Fenerbahçe Beko, sezon başında Dimitris Itoudis ile çalışmaya başlamış, ardından Sarunas Jasikevicius’u göreve getirmişti. 2001'den bu yana koç değişikliği yaptığı sezonda Dörtlü Final'e kalan dördüncü takım olma başarısını gösterdi. Sarı-lacivertliler, bu büyük organizasyonda kulüp tarihinde altıncı kez yer alacak. 2015-2019 yılları arasında Zeljko Obradovic ile beş kez üst üste Dörtlü Final'de mücadele eden takım, 2017'de İstanbul'da şampiyonluk yaşamıştı.

İLK RAKİP PANATHİNAİKOS

Fenerbahçe Beko, Dörtlü Final'in ilk maçında 24 Mayıs saat 19:00'da Panathinaikos ile karşılaşacak. Ergin Ataman yönetimindeki Panathinaikos, bu sezon büyük bir çıkış yakaladı ve normal sezonu ikinci sırada tamamladı. Yunan ekibi, play-off turunda Maccabi Tel Aviv’i 3-2 yenerek 2012 yılından bu yana ilk kez Dörtlü Final'e yükseldi.

REAL MADRİD VE OLYMPİAKOS YARI FİNALDE

Diğer yarı final eşleşmesinde son finalistler Real Madrid ile Olympiakos karşı karşıya gelecek. Son şampiyon Real Madrid, normal sezonu açık ara lider bitirerek play-off turunda Baskonia’yı 3-0 ile geçti. Olympiakos ise beşinci sıradan play-off turuna girerek Barcelona’yı 3-2 ile eledi. Geçen sezon Kaunas'ta finalde karşılaşan iki ekip, bu kez Berlin'de kozlarını paylaşacak. Real Madrid - Olympiakos yarı final maçı, 24 Mayıs saat 22:00'de başlayacak.

BERLİN'DE UBER ARENA'DA BÜYÜK FİNAL

Dörtlü Final heyecanına Berlin'deki Uber Arena ev sahipliği yapacak. Şampiyonluk maçı ise 26 Mayıs Pazar günü saat 21:00'de başlayacak. Avrupa'nın en büyüğünü belirleyecek bu büyük mücadele, basketbolseverler için unutulmaz anlara sahne olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken arasında kritik görüşme

Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken arasında kritik görüşme