Türkgün Spor TVF Başkanı Üstündağ: Dünyada artık Türk voleybolu konuşuluyor

TVF Başkanı Üstündağ: Dünyada artık Türk voleybolu konuşuluyor

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Ziraat Bankkart'ın tarihi CEV Kupası zaferini kutlayarak Türk voleybolunun uluslararası alanda tanınmasının önemine vurgu yaptı. Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak'a destekleri için teşekkür etti.

KAYNAK: İHA

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, "Gerçekten Türk voleybolu çok önemli yerlerde. Dünyada artık Türk voleybolu konuşuluyor. Başka bir şey konuşulmuyor" dedi.
 

Ziraat Bankkart, 2025 CEV Kupası Finali ikinci maçında sahasında Polonya'nın Asseco Resovia Rzeszow takımını 3-1 mağlup ederek tarihinde ilk kez CEV Kupası'nda şampiyon oldu. Ziraat Bankkart, Polonya'da oynanan ilk karşılaşmadan da 3-2'lik galibiyetle ayrılmıştı. Müsabakayı canlı takip eden TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türk voleybolunun artık tüm dünyada konuşulduğunu belirtti.
 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a Türk voleybolunu yalnız bırakmayarak maçı izlemeye geldiği için teşekkürlerini ileten TVF Başkanı Üstündağ, "Türk voleybolunu hiç yalnız bırakmıyor zaten. Gerek olimpiyatlarda gerek uluslararası tüm organizasyonlarda ve ligde hiç bizi yalnız bırakmıyor. Ben kendisine sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Bugün bu seyirciye bu taraftara çok teşekkür ediyoruz. İnanın rekor bir seyirci katılımı vardı. Ziraat Bankası Genel Müdürü başta olmak üzere tüm ekibine desteğe, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten Türk voleybolu çok önemli yerlerde. Dünyada artık Türk voleybolu konuşuluyor. Başka bir şey konuşulmuyor ki zaten ben bakanımın da büyük destekleriyle Dünya Voleybol Konsey Başkanı olduğumda da 214 ülkenin oy birliğiyle seçilmiş bir başkanım. 

Dolayısıyla da geldiğimiz noktada bu ülkenin voleybolda neler yaptığı ortada. Bu açıdan erkek voleybolunun artık Dünya Şampiyonası’na, Milletler Ligi'ne, Avrupa Şampiyonası’na direkt katılma hakkı elde etmiştir. Anadolu'da çok ciddi bir karşılık görmüştür. Ben bizleri bugün de yalnız bırakmayan, destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Cumhurbaşkanı’nın voleybolcular tek tek takip ettiğini çok iyi biliyorum. Bakanımın aslında voleybol sevgisi bence bütün branşlardan, diğer branşlar kıskanmasın ama diğer branşlardan hepsinden daha çok fazla biz uzun yıllar beraber karşılıklı yöneticilik de yaptık. Beraber voleybola hizmet ettik. Kendisine bir kez daha burada teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum. Güzel destekleriniz ve yayınınız için" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türk gıda ürünlerine talep artıyor

Türk gıda ürünlerine talep artıyor

Küresel pazarda yaşanan daralmalara rağmen kalitesiyle öne çıkan Türk gıda ürünlerine talep yılın ilk 4 ayında miktar bazında yüzde 5, değerde ise yüzde 5,5 arttı.

KAYNAK: AA

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye yılın ilk 4 ayında 207 ülke ve serbest bölgeye 4 milyon 333 bin 686 ton hububat, bakliyat, yağlı tohum ve mamul ihraç etti.

Bu ihracat karşılığında 4 milyar 179 milyon 581 bin dolar gelir elde eden sektör, ihracatını geçen yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 5, değerde ise yüzde 5,5 artırdı.

En fazla ihracat yapılan bölge 1 milyar 400 milyon 996 bin dolarla Orta Doğu ülkeleri olurken, Afrika 998 milyon 735 bin dolarla ikinci, Avrupa ise 626 milyon 352 bin dolarla üçüncü sırada yer aldı.

Sektörün ülke bazlı ihracatında 647 milyon 582 bin dolarla Irak ilk sırada bulunurken, 266 milyon 534 bin dolarla ABD ikinci, 219 milyon 53 bin dolarla Suriye üçüncü oldu.

Suudi Arabistan'a ihracat yüzde 63 arttı

Geçen yılın aynı dönemine göre en fazla dış satım yapılan ülke ise Suudi Arabistan oldu. Bu ülkeye yapılan ihracat yüzde 63,3'lük artışla 158 milyon 490 bin dolara, Cezayir'e yüzde 43,8'lik artışla 161 milyon 548 bin dolara, Almanya'ya yüzde 18'lik yükselişle 143 milyon 392 bin dolara çıktı.

Artış, ürünlerin kalitesiyle alakalı

Türkiye İhracatçılar Meclisi Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, küresel gıda ticaretinde daralma yaşanırken Türkiye'nin tahıl ihracatının artmasının, düzenli alımı yapılan ürünlerin kalitesiyle ilişkili olduğunu belirtti.

Küresel gıda ticaretinde bir yavaşlama olduğuna değinen Tiryakioğlu, "Dünyanın en büyük tahıl ithalatçısı Çin'deki talebin azalması ve büyük ihracatçılardan Brezilya'nın mısır, Rusya'nın ise arpa gibi bazı ürünlerdeki arzlarını düşürmeleri nedeniyle küresel gıda ticaretinde bir yavaşlama söz konusu. Dış ticaret iklimindeki negatif görünümün devam etmesine rağmen gıda ihracatımızın artıyor olması ürün kalitemizle de ilişkili." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *