Türkgün Spor Üniversiteler arası Judo Şampiyonası başladı

Üniversiteler arası Judo Şampiyonası başladı

Üniversiteler arası Judo Şampiyonası Bülent Ecevit Üniversitesi ev sahipliğinde başladı. Müsabakalarda Çanakkale 18 Mart Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı sporcu Nıjat Rzagulive’nin müsabaka esnasında kolu çıktı.

Zonguldak’ın ev sahipliği ile Bülent Ecevit Üniversitesi Farabi Kampüs Spor Salonu’nda Türkiye Üniversite Sporları Türkiye Judo Şampiyonası başladı. Müsabakaların ilk gününde Çanakkale 18 Mart Üniversitesi sporcu Nıjat Rzagulive, minderde rakibi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi sporcusu İslam Ali ile karşılaştığı müsabakada talihsiz bir olay yaşandı. Çanakkale 18 Mart sporcusu Azerbaycanlı sporcu Nıjat Rzagulive’nin sağ omuzu çıktı. Sağlıkçılar tarafından ilk müdahalesi yapılan Rzagulive’nin omuzu tekrar yerine takılmak istense de bir türlü başarılamadı. Acılar içinde kalan sporcu Nıjat Rzagulive, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi. Hastanede ilk müdahalesi yapılan Azerbaycanlı sporcu Nıjat Rzagulive’nin omuzunun yerine takıldığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Müsabakalar hakkında bilgi veren Bülent Ecevit Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Gümüş, "15 - 17 Nisan tarihleri arasında Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun Judo Şampiyonası başladı. Üniversite olarak ev sahipliği yapıyoruz. Şampiyonaya hem kadın hemd e erkek kategorisinde 25 üniversite katıldı. Bugün sabah itibariyle yarışmalara başladık. Yarışmalar şuana kadar iyi gidiyor. Şuana kadar 2 talihsiz sporun ve judonun içinde olan yaralanma meydana geldi. Bir sporcumuzun omuzu çıktı bir sporcumuzun da bileği burkuldu. Onlardan da iyi haberler aldık. 17 Nisan günü şampiyonamız sona erecek. Şampiyonaya çeşitli illerden yaklaşık 200 spor ve antrenör katıldı. Şimdiden şampiyonanın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü: Kurban hazırlıklarımızı tamamladık

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü: Kurban hazırlıklarımızı tamamladık

Cansuyu Derneği’nin bu yıl 21. Kez kurban organizasyonu hazırlıklarını tamamladığını bildiren Genel Başkan Mustafa Köylü, “ Kurban kesimine gidecek ekiplerimiz baştan sonuna eğitimden geçirildi. Kurbanlarını Cansuyu Derneği’ne emanet eden hayırseverlerimiz kurbanlarının kesim görüntülerini bayram günleri içerisinde izleyip şükür secdelerini yapabilecekler” dedi.

MUHABİR: Eylül Şahin

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, dernek olarak yaptıkları kurban organizasyonu çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Dernek olarak 21. Kez kurban organizasyon yaptıklarını belirten Köylü, yapılan titiz çalışmalarla görev alacak gönüllülerin eğitimden geçirildiğini vurguladı. 

Kurban kesim görüntülerini kayıt altına alacak olan kameraman ve fotoğrafçıların ikinci kez eğitime alındığını dile getiren Köylü, şunları kaydetti:

İLK KEZ CANSUYU UYGULADI

“Cansuyu Derneğimiz 21. Kurban organizasyonuna bütün hatlarıyla hazırlıklarını tamamlamış vaziyette. Yani Genel Merkezimizin bu konuda yaptığı titiz çalışmalar neticesinde Kurban kesimine gidecek ekiplerimiz baştan sonuna eğitimden geçirildi. Ayrıca hayır sahiplerine görüntüleri en sağlıklı bir şekilde iletmesini istediğimiz kameraman kardeşlerimiz ve fotoğrafçı kardeşlerimiz de ikinci kez eğitime alındılar. Ki bu kardeşlerimizin yaptığı görevler son derece hassas. İnsanlarımızın kendi kurbanlarının kesim anlarının görüntülerini izlemeleri, gözleriyle kesildiğini görmeleri bizim açımızdan son derece önemlidir. Yaklaşık 18 yıldır kurban organizasyonlarımız insanlara kamera görüntülerini insanlarımıza izletiyoruz. Şunu ısrarla söylüyoruz ki; (Türkiye’de bir ilkti bu) kurban kesimlerini kamera ile tespit ederek insanlarımıza kurban görüntülerini izlettirmek bir ilkti. Bu ilki biz başlatmıştık Elhamdülillah. Şimdi birçok dernek de bunu tatbik ediyor.  Ve böylece sivil toplum kuruluşlarına olan güvenin de artarak devam ettiğini görüyorum. Allah bu hayırlı adımı uygulamak ilk olarak bize nasip etti. Ve bununla da ne kadar iftihar etsek azdır.”

KURBAN GÖRÜNTÜLERİ BAYRAM GÜNLERİ İÇERİSİNDE İZLENECEK

Cansuyu Derneği’nin her geçen sene çalışmalarını biraz daha geliştirerek yürüdüklerini ifade eden Genel Başkan Mustafa Köylü, “Bu sene İnşallah kurbanlar kesilir kesilmez hemen o gün veya sonraki gün kamera görüntüleri insanlarımıza izlettirecek yeni bir programı tatbik etmeye sokuyoruz. Yani kurban kesim görüntülerini hayırsever insanlarımıza bayram günleri içerisinde izlettireceğiz İnşallah. Bu uygulamayı da yine ilk kez Cansuyu Derneği olarak biz tatbik edeceğiz. İnşallah kurban organizasyonlarını yaptığımız ülkelerdeki teknolojik alt yapılar müsaade ettiği nispetinde kurban bağışlayan vatandaşlarımız, hayırseverlerimizi kesim günü veya ertesi günü kesim görüntülerini izleyebilecekler” diye konuştu.

HAYIRSEVERLERİMİZ İZLEYİP ŞÜKÜR SECDELERİNİ YAPABİLECEKLER

Daha önceden de kesimlerin kamera ile kayıt altına alınarak kurbanlarını Cansuyu Derneği’ne emanet eden hayırsever vatandaşlara biraz gecikmeli olsa da izlettirdiklerini vurgulayan Köylü, “Eskiden arkadaşlarımız çekilen kamera görüntülerini bir ay kadar süre içerisinde montaj çalışmalarını tamamlayıp öyle vatandaşlarımıza izlettirebiliyorduk. Şimdi öyle olmayacak. Bayram günleri içerisinde Allah nasip ederse Cansuyu Derneği’ne kurbanlarını emanet eden hayırseverlerimiz kurbanlarının kesilip görüntülerini bayram günleri içerisinde izleyecekler. Vatandaşlarımız bu görüntüleri izleyip şükür secdelerini yapabilecekler” ifadesini kullandı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *