Türkgün Televizyon Dizi Film Sosyete Şaban Filmi Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Sosyete Şaban Filmi Konusu ve Oyuncu Kadrosu

Sosyete Şaban filmi, köylü Şaban’ın, beşik kertmesi olan Peri’ye ulaşma çabasını ve şehire dönüşündeki komik dönüşümünü konu alıyor. 1985 yapımı olan bu eğlenceli film, zengin bir adam olmaya çalışan Şaban’ın hikayesini anlatırken, unutulmaz oyunculuklarıyla da izleyicilere keyifli anlar sunuyor.

MUHABİR: Eylül Şahin

1985 yılında vizyona giren Sosyete Şaban filmi, Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından biridir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Kartal Tibet’in üstlendiği, senaryosunu ise İhsan Yüce ve Kemal Sunal’ın yazdığı bu komedi filmi, eğlenceli hikayesiyle izleyiciyi güldürmeye devam ediyor. Peki, Sosyete Şaban filminin konusu nedir ve kimler oyuncu kadrosunda yer alıyor?

Sosyete Şaban Filmi Konusu

Sosyete Şaban, köylü bir adam olan Şaban’ın, beşik kertmesi Peri’ye olan aşkını ve ona ulaşma çabalarını anlatıyor. Şaban, Peri ile evlenmeyi hayal etmektedir ancak Peri, Şaban’ın varlığından bile habersizdir. Amerika'da eğitimini tamamlayıp ailesinin yanına dönen Peri, babasının büyük bir maddi sıkıntı içinde olduğunu öğrenir. Babasının borçlarını ödeyebilmesi için, Peri’nin zengin bir adam olan Şaban ile evlenmesini şart koşar. Peri, babasını kurtarmak adına Şaban ile evlenmeyi kabul eder, fakat para alındıktan sonra Şaban’dan kaçarak eski yaşamına geri döner. Şaban, kendisine yapılanları unutamaz ve intikam almak için büyük bir değişime girer. Köylü yaşamından sıyrılan Şaban, şehirde "Dilaver Bey" adıyla Peri’nin karşısına çıkar.

Sosyete Şaban Filmi Oyuncu Kadrosu

Filmin oyuncu kadrosunda şunlar yer alıyor:

Kemal Sunal

Perihan Savaş

Kenan Pars

Süleyman Turan

İhsan Yüce

Sırrı Elitaş

Reha Yurdakul

Yüksel Gözen

İskender Bağcılar

Giray Alpan

Çetin Başaran

Sosyete Şaban Filmi Çekildiği Yıl

Sosyete Şaban filmi 1985 yılında izleyiciyle buluşmuş ve Türk sinemasının komedi türünde önemli yapımlarından biri olmuştur.

IMDb Puanı

Sosyete Şaban filmi, IMDb'de 10 üzerinden 6.9 puan alarak izleyicilerin beğenisini kazanmıştır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye, iş makineleri ihracatında yüzde 130’luk büyüme!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve KOMATEK fuarcılık iş birliğinde inşaat ve iş makineleri sektörüne ilişkin MEGATRENDS 2030 Raporu Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Rapora göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştığı açıklandı.

KAYNAK: DHA

MegaTrends2030 raporu, Türkiye’nin makine sektöründeki küresel sıçrayışını verilerle ortaya koydu. MegaTrends2030 raporuna göre, Türkiye, inşaat ve madencilik makineleri ihracatında son 20 yılda yüzde 130’un üzerinde büyüme sağlayarak yıllık 2,4 milyar dolar ihracat seviyesine ulaştı. Türkiye, 2011-2017 ve 2017-2023 dönemlerinde küresel pazar payını artırabilen sayılı ülkelerden biri olmayı başardı. İhracattaki bu büyümenin yüzde 36,9’u parça ve aksam segmentinden gelirken, özellikle toprak, taş, metal cevheri ayıklama ve eleme makineleri alt sektöründe pazar payı yüzde 2,3’ten yüzde 3,64’e yükseldi. CMS analizleri ile bu başarının temelinde artırılmış rekabetçilik, üretim kalitesi, lojistik avantajlar ve teknolojik uyum bulunduğu belirtildi.

‘MAKİNE TALEBİNDE AFET SONRASI DİNAMİZM’

Raporda, “İMDER satış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tescil verileri, 2021 sonrası dönemde makine talebinin hız kesmediğini ortaya koyuyor. Mevcut envanterin yüzde 72,8’i malzeme taşıma ve hafriyat makinelerinden oluşuyor. Ayrıca, afet sonrası yenileme ihtiyaçları, makine yaş ortalamasında düşüşe neden olmuş durumda” denildi.

MegaTrends2030’un öne çıkardığı gelecek vizyonu içerisinde afet sonrası yeniden inşa ve dirençli kentleşme, Suriye ve Pasifik bölgesi merkezli uluslararası yeniden inşa süreçleri, yeşil ve dijital ikiz dönüşüm, konut krizine karşı sosyal ve uygun fiyatlı yapı politikaları, KOBİ’lere özel ölçek uyum teşvikleri gibi konular yer aldı. ‘Türkiye artık sadece makine üretmiyor; geleceği inşa eden vizyonu da ihraç ediyor’ tespitinin yapıldığı raporda, sektör için atılması gereken stratejik adımlar arasında ise, ‘Ar-Ge yatırımları ve Living Lab uygulamaları, elektrikli/hibrit iş makineleri ile otonom sistemlerin geliştirilmesi, BIM ve saha dijitalleşme yetkinlikleri, çok modlu lojistik merkezleri (örneğin Cizre) ve yeşil tahvil gibi sürdürülebilir finansman araçlarının yaygınlaştırılması’ ifadeleri yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *