28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası 8. Türk Filmleri Haftası “Nefes” ile başladı

8. Türk Filmleri Haftası “Nefes” ile başladı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te 8. Türk Filmleri Haftası başladı. Etkinlik, "Nefes: Yer Eksi İki" filmiyle açıldı; Türkiye’den ünlü yapımcı ve oyuncular katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
8. Türk Filmleri Haftası “Nefes” ile başladı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen 8. Türk Filmleri Haftası, "Nefes: Yer Eksi İki" filminin gösterimiyle 28 Ekim’de başladı. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Yerli Düşünce Derneği'nin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlik, Bişkek Park AVM’deki açılışla sinemaseverlerle buluştu.

Etkinliğe Katılan İsimler

Açılışta Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan, Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ve Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç yer aldı. Türkiye’den ise yapımcı Mustafa Cihat Durmuş, yönetmenler Mustafa Uğur Yağcıoğlu ve Emre Kavuk ile oyuncular Bestemsu Özdemir, Latif Koru, Tuğba Dokuzlar, Aslıhan Karalar, Yağız Can Konyalı ve Yasin Çam etkinliğe katıldı.

Açılış töreninde, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu, Türkiye ve Kırgızistan milli marşları okundu. Büyükelçi Doğan, Türk yönetmen ve sanatçıların Kırgızistan’a gelmesinden duyduğu mutluluğu belirterek, etkinliğin iki ülke arasında dostluk ve kardeşliği pekiştirdiğini vurguladı.

Film Gösterimleri ve Etkinlik Programı

Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, beş gün sürecek etkinlikte "Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör", "An", "Daha İyi Bir Yarın", "Hayatla Barış" ve "Nefes: Yer Eksi İki" filmlerinin gösterileceğini açıkladı. Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Spor Bakanlığı Sinema Departmanı Müdür Yardımcısı Maratbek Asanaliyev, bu yılki Türk Filmleri Haftası’nın Türk tarihini ve kültürünü tanıtmaya katkı sağlayacağını ifade etti.

Etkinlik sonunda Türk yapımcı ve oyunculara plaketler takdim edilerek, Kırgız geleneksel kalpak ve kıyafetleri hediye edildi. "Nefes: Yer Eksi İki" filminin oyuncusu Bestemsu Özdemir, etkinlikte yer almanın kendisi için büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek, filmin askeri bir hikayeye dayandığını ve izleyicilerin ilgisini çekeceğini dile getirdi.

Türk yapımcı ve oyuncular, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi’nde düzenlenecek söyleşide öğrencilerle bir araya gelerek, sinema üzerine deneyimlerini paylaşacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Şimşek'ten eski nesil EFT-POS cihazı uyarısı: Değiştirmeyenler yandı

Bakan Şimşek'ten eski nesil EFT-POS cihazı uyarısı: Değiştirmeyenler yandı