Türkgün Türk Dünyası Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX 2024 kapılarını açtı

Azerbaycan Uluslararası Savunma Fuarı ADEX 2024 kapılarını açtı

Türkiye, ADEX 2024'te 50 firmayla en büyük katılımı sağladı. Fuarda 38 ülkeden 270 şirket yer alıyor. Azerbaycan'ın başkentindeki fuar, 26 Eylül'e kadar sürecek.

KAYNAK: AA

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de 4. Uluslararası Savunma Fuarı (ADEX 2024) kapılarını açtı. Azerbaycan Savunma ve Savunma Sanayisi Bakanlıklarının düzenlediği fuar, Bakü Expo Center’da başladı. Açılışa Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Türkiye Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve diğer üst düzey yetkililer katıldı.

Katılımcı Ülkeler

Türkiye'nin yanı sıra İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto ve Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov da fuara katılım gösterdi. Katılımcılar, fuarda sergilenen savunma sanayi ürünlerini yakından inceledi.

Türkiye Lider Katılım Sağladı

Türkiye, fuara en büyük katılımı sağlayarak 50 firma ve 3.500 metrekareden fazla alan ile etkinlikte yer aldı. ADEX 2024, Güney Kafkasya ve Orta Asya'nın en önemli savunma fuarlarından biri olarak biliniyor ve 26 Eylül'e kadar devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Japonya'da 3 Çinlinin valizinden binlerce yengeç çıktı

Japonya'da 3 Çinlinin valizinden binlerce yengeç çıktı

Japonya'nın Amami kentinde, koruma altındaki binlerce keşiş yengecini valizlerinde taşıyan 3 Çin vatandaşı yakalandı. Otel personelinin şüphelenmesi üzerine gözaltına alınan şahısların, doğal yaşamı koruma yasalarını ihlal ettikleri bildirildi. Soruşturma devam ediyor.

KAYNAK: AA

Japonya'nın güneybatısındaki Amami kentinde, valizlerinde koruma altındaki binlerce keşiş yengeci bulunan 3 Çin vatandaşı yakalandı.

Kyodo News'in polis kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, söz konusu 3 Çinlinin kaldıkları otelin personelinden valizlerini geçici olarak muhafaza etmelerini istediği ancak valizlerden gelen "hışırtı" seslerinin şüphe uyandırdığı, bunun üzerine otel yönetiminin durumu yetkililere bildirdiği aktarıldı.

Yapılan incelemede, altı valizin içinde toplam ağırlığı yaklaşık 160 kilogramı bulan binlerce keşiş yengeci tespit edildi.

Bu kapsamda Liao Zhibin, Song Zhenhao ve Guo Jiawei isimli şüpheliler, çarşamba günü konakladıkları otelde, doğal yaşamı koruma yasalarını ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Söz konusu yengeçlerin, Japonya'da kültürel ve bilimsel değerler kapsamında "doğal anıt" statüsünde korunan bir türe ait olduğu belirtildi. Bu türler, Japon yasaları kapsamında izinsiz olarak toplanamıyor, taşınamıyor ya da bulundurulamıyor.

Her bir yengecin piyasa değerinin 137 ABD dolarına kadar çıkabildiği ifade ediliyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *