Türkgün Türk Dünyası Bakan Kurum: COP 29 sürecinde Türkiye, Azerbaycan’a her türlü desteği verecek

Bakan Kurum: COP 29 sürecinde Türkiye, Azerbaycan’a her türlü desteği verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Azerbaycan'ın 11-22 Kasım'da ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP 29) sürecinde Türkiye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

KAYNAK: AA

Kurum, "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" başlıklı etkinliğe katılmak için Azerbaycan'a geldi ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kurum, Azerbaycan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "COP 29 sürecinde Azerbaycan devletine her türlü desteği vereceğiz ve umuyoruz ki bu toplantı tüm dünya için önemli kararların alındığı bir platform olacak." şeklinde konuştu.

Finansmana Erişim Konusundaki İstekler

COP 29'da gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelelerinde finansmana erişmesini kolaylaştıracak adımların atılmasını istediklerini belirten Kurum, bu konunun önemine vurgu yaptı.

2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Türkiye'nin Çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2053 Net Sıfır Emisyon hedefini tüm dünyayla paylaştığını hatırlatan Kurum, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele ve adaptasyon konularında önemli adımlar attığını ifade etti.

Yenilenebilir Enerji ve İklim Kanunu

Kurum, Türkiye'nin enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılamak için çalışmalar yürüttüklerini ve bu alandaki kapasitelerini sürekli olarak artırdıklarını belirterek, "İklim Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle tüm sektörlerle işbirliği içinde iklim değişikliğiyle mücadele edeceğiz ve temiz bir dünya bırakmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Gelecek Nesiller ve Uluslararası Mücadele

Kurum, yaptıkları çalışmaların gelecek nesiller için olduğunu vurgulayarak, Filistin ve Lübnan'daki dramı hatırlattı ve dünya ülkelerini iklim değişikliğiyle mücadelede olduğu gibi bu tür trajedilere de karşı çıkmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Takla atan otomobilden fırladı; 5 yaralı

Takla atan otomobilden fırladı; 5 yaralı

Sakarya'da, Kuzey Marmara Otoyolu’nda 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1'i çocuk 5 kişi yaralandı. Yaralılardan O.A. isimli 9 yaşındaki çocuğun sürüklenen araçtan fırlaması, kameraya yansıdı.

KAYNAK: DHA

Kaza, 30 Mayıs Cuma gecesi saat 23.50 civarında Kuzey Marmara Otoyolu Adapazarı geçişi Ankara istikametinde meydana geldi. S.A.'nın (21) idaresindeki 07 R 2614 plakalı otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu aynı istikamette seyir halinde olan L.A. (29) idaresindeki 34 COY 530 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle 34 COY 350 plakalı otomobil takla atarak metrelerce sürüklendi. Kazada takla atan araçtaki 5 kişi yaralandı. Yaralılardan O.A. isimli çocuk sürüklenen otomobilden fırladı. Kazayı gören yoldaki diğer sürücüler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye Sakarya Otoyol Jandarma Komutanlığı ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Takla atan araçta emniyet kemerini takan 2 kişi kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken, 9 yaşındaki O.A. isimli çocuk ile diğer 2 kişi hastaneye sevk edildi. 9 yaşındaki O.A.'nın iç kanama geçirebileceği ve yaşadığı şok itibarıyla tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğü belirtildi. Kaza nedeniyle ulaşım bölgede bir süre Jandarma ekipleri tarafından kontrollü olarak sağlandı. Otomobillerin kaldırılması ve temizlik çalışmasının ardından trafik normal seyrine döndü.

KAZA ANI KAMERADA

Kaza anı güvenlik kamerası ve başka bir aracın yol kamerasınca kaydedildi. Görüntülerde; sürücüsünün kontrolünü kaybettiği otomobilin aynı istikamette giden otomobile arkadan çarptığı, savrulan otomobilin devrildiği yol kenarındaki bariyere çarparak sürüklendiği ve sürüklenen otomobildeki çocuğun yola savrulduğu görülüyor. Yine görüntüde kazayı fark eden bir sürücünün aracını emniyet şeridine çektiği aşağıya indiği ve yola savrulan çocuğu emniyet şeridine götürdüğü anlar yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *