16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Bakan Kurum: COP 29 sürecinde Türkiye, Azerbaycan’a her türlü desteği verecek

Bakan Kurum: COP 29 sürecinde Türkiye, Azerbaycan’a her türlü desteği verecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Azerbaycan'ın 11-22 Kasım'da ev sahipliği yapacağı Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 29. Taraflar Konferansı (COP 29) sürecinde Türkiye olarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Kurum: COP 29 sürecinde Türkiye, Azerbaycan’a her türlü desteği verecek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kurum, "Pre-COP 29: Azmi artırmak, eylemi etkinleştirmek" başlıklı etkinliğe katılmak için Azerbaycan'a geldi ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Kurum, Azerbaycan'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "COP 29 sürecinde Azerbaycan devletine her türlü desteği vereceğiz ve umuyoruz ki bu toplantı tüm dünya için önemli kararların alındığı bir platform olacak." şeklinde konuştu.

Finansmana Erişim Konusundaki İstekler

COP 29'da gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelelerinde finansmana erişmesini kolaylaştıracak adımların atılmasını istediklerini belirten Kurum, bu konunun önemine vurgu yaptı.

2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Türkiye'nin Çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2053 Net Sıfır Emisyon hedefini tüm dünyayla paylaştığını hatırlatan Kurum, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadele ve adaptasyon konularında önemli adımlar attığını ifade etti.

Yenilenebilir Enerji ve İklim Kanunu

Kurum, Türkiye'nin enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılamak için çalışmalar yürüttüklerini ve bu alandaki kapasitelerini sürekli olarak artırdıklarını belirterek, "İklim Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle tüm sektörlerle işbirliği içinde iklim değişikliğiyle mücadele edeceğiz ve temiz bir dünya bırakmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Gelecek Nesiller ve Uluslararası Mücadele

Kurum, yaptıkları çalışmaların gelecek nesiller için olduğunu vurgulayarak, Filistin ve Lübnan'daki dramı hatırlattı ve dünya ülkelerini iklim değişikliğiyle mücadelede olduğu gibi bu tür trajedilere de karşı çıkmaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Borsadaki otomotiv şirketlerinin karı ilk yarıda düşüş gösterdi

Borsadaki otomotiv şirketlerinin karı ilk yarıda düşüş gösterdi