Türkgün Türk Dünyası Bakü'de Karabağ Zaferi'nin 4. Yıl Dönümüne Özel Koşu Gerçekleştirildi

Bakü'de Karabağ Zaferi'nin 4. Yıl Dönümüne Özel Koşu Gerçekleştirildi

Bakü'de Karabağ Zaferi'nin 4. yıl dönümü için düzenlenen "Zafer Koşusu"na Türkiye ve Azerbaycan'dan çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, 10 km'lik parkuru tamamlayarak şehit aileleri ve gazilere destek oldu. Bakü Türk Anadolu Lisesi temsilcileri de organizasyonda yer aldı, birlik ve dayanışma mesajları verildi.

MUHABİR: Ayşe Akyürek

Bakü’de Karabağ Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla “Zafer Koşusu” etkinliği düzenlendi. Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Hazar Denizi kıyısındaki Ulusal Park’ta gerçekleştirilen bu koşuya, profesyonel sporcuların yanı sıra çok sayıda vatandaş da katılım gösterdi.

Katılımcılardan toplanan kayıt ücretleri, şehit aileleri ve gaziler için kurulan “Yaşat Fonu”na bağışlanırken, koşucular 10 kilometrelik parkuru tamamlamak için mücadele etti.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Yurdagül Aydoğan, Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Yılmaz ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bakü Türk eğitim kurumlarında görev yapan 25 öğretmen de bu anlamlı koşuya katılanlar arasındaydı.

Eğitim Müşaviri Aydoğan, basına yaptığı açıklamada, “Bu özel günde Azerbaycanlı kardeşlerimizle yan yana, can cana olduğumuzu göstermek için buradayız. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnetlerimizi sunuyoruz. Her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Allah hepsinden razı olsun,” dedi.

Bakü Türk Anadolu Lisesi Müdürü Yılmaz ise “Karabağ Zaferi’nin 4. yılında bu organizasyonda bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize dua ediyoruz. Azerbaycan ve Türkiye’nin daima güçlü ve birlikte kalması için tüm kalbimizle yanlarındayız. Bugün hem bizim hem de Azerbaycan için çok gurur verici bir gün,” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Futbol PFDK'den Süper Lig kulüplerine para cezası yağdı

PFDK'den Süper Lig kulüplerine para cezası yağdı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig’den 10 kulübe farklı nedenlerle para cezası verdi. En yüksek ceza 1 milyon 98 bin lira ile Galatasaray’a kesildi. Ayrıca Konyasporlu futbolcu Oğulcan Ülgün'e 2 maç men ve para cezası uygulanırken, 1. Lig ekibi Bandırmaspor da taraftar olayları nedeniyle 150 bin lira ceza aldı.

KAYNAK: AA

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'in 37. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle 10 kulübe para cezası uyguladı. Açıklanan kararlarda, kulüplere yönelik toplamda milyonlarca liralık yaptırım yer aldı.

En yüksek ceza Galatasaray’a

PFDK, farklı gerekçelerle Galatasaray’a 1 milyon 98 bin lira, Göztepe’ye 750 bin lira, Konyaspor’a 504 bin lira ceza verdi. Ayrıca Fenerbahçe’ye 468 bin lira, Samsunspor’a 378 bin lira, Alanyaspor, Beşiktaş, Hatayspor ve Trabzonspor’a 168’er bin lira, Gaziantep FK’ye ise 125 bin lira ceza uygulandı.

Oğulcan Ülgün’e 2 maç men

Kurul, Alanyaspor-Konyaspor maçında direkt kırmızı kartla oyun dışında kalan Oğulcan Ülgün’e, rakip takım oyuncusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle 2 resmi maçtan men ve 39 bin lira para cezası verdi.

Bandırmaspor’a 150 bin TL ceza

1. Lig ekiplerinden Bandırmaspor, Boluspor ile oynadığı play-off rövanş maçında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 150 bin lira para cezasına çarptırıldı.

Disiplin Kurulu'nun kararları, sezon sonuna yaklaşılırken kulüplere önemli mesajlar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *