04 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Bursa'da ödül töreni! Türk Dünyası Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

Bursa'da ödül töreni! Türk Dünyası Bilim Ödülleri sahiplerini buldu

BTÜ Mimar Sinan Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen "Türk Dünyası Bilim Ödülleri" töreninde, çeşitli alanlardaki başarılarıyla öne çıkan birçok bilim insanı ödüllendirildi. Törende, Türk dünyasının bilim ve araştırma alanındaki önemli isimleri, çalışmalarıyla takdir topladı. Yerleşke, bilim insanlarının bu değerli başarılarını kutlamak ve teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen törene ev sahipliği yaptı. Bu önemli etkinlik, Türk dünyasındaki bilimsel başarıları desteklemeyi ve tanıtmayı amaçlıyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bursa'da ödül töreni! Türk Dünyası Bilim Ödülleri sahiplerini buldu
KAYNAK: QHA

Bursa'da, Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği tarafından ilk kez düzenlenen "Türk Dünyası Bilim Ödülleri" programında bilim insanları ödüllerini aldı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Mimar Sinan Yerleşkesi'nde düzenlenen ödül törenine; Kültür Ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Bursa Vali yardımcıları ve ilçe Kaymakamları ile birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bursa Milletvekili Osman Mesten, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz katıldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesi'nde düzenlenen ödül töreninde söz alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, "Türk dünyası sadece kendine değil aynı zamanda bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu, özellikle bu anlamlı dönemde barışın huzurun tesisi için bu gibi birliktelikleri yapıp dünyanın ihtiyaç duyduğu mesajları, çözüm önerilerini getirmek üzere çalışmalar yapmaya devam etmesi lazım. Son dönemde bakıldığında aslında bir çok noktada çatışmaların teşvik ve tahrik edildiğini, katliam ve soykırımların sürekli olarak haberlerden düşmediği bir dönemde doğruyu güzeli ve huzuru sağlayacak çalışmalara ihtiyacımız var. Türk dünyası yakın bölgede değil, 500 milyonu aşkın bir Türk dünyası temsilcileriyle, yakın coğrafyamızda Türkiye'nin nüfuz edebildiği 2 milyarlık nüfuzalanıyla ve 8 milyarın içindeki düzgün, maneviyatıyla barışa susamışlığıyla, dünyanın yeniden bir düzene girmesi için çaba sarf eden insanlarıyla birlikte Türkiye önemli bir badireyi atlatmak üzere çaba sarf etmektedir." dedi.

Konuşmalar sonrasında gerçekleşen ödül töreninde, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam tarafından "Aziz Sancar Onur Ödülü" Selçuk Bayraktar'a verilirken,  "Magcan Cumabay Türk Diline Hizmet Ödülü " ise TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik tarafından Prof. Dr. Ergin Jabla'ya takdim edildi.

Düzenlenen törende ayrıca; "Turan Yazgan Türk Dünyası Vefa Ödülü" Avrasya Yazarlar Birliğine, "Oktay Sinanoğlu Kimya Ödülü" Doç. Dr. Naşide Gözde Durmuş'a, "Harezmi Matematik Ödülü" Prof. Dr. Arif Salimov'a, "İbn Haldun Toplumbilim Ödülü" Prof. Dr. Yaşar Sarı'ya, "El Cezeri Robotbilim Ödülü" Dr. Özgür Akın'a, "Ali Kuşçu Astronomi Ödülü" Prof. Dr. Feryal Özel'e, "Engin Arık Nükleer Araştırma Ödülü" Prof. Dr. Necati Çelik'e, "Hezarfen A. Ç. Tek. Tasarım Ödülü" Prof. Dr. Mihri Özkan'a, "Katip Çelebi Coğrafya Ödülü" Prof. Dr. Ahmet Taşağıl'a, "Kaşgarlı Mahmud Dilbilim Ödülü" Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun'a, "Piri Reis Denizcilik Ödülü" Prof. Dr. Mehmet Sander Çalışal'a, "Halil İnalcık Tarih Araştırmaları Ödülü" Prof. Dr. Cemal Kafadar'a, "İbn Sina Tıp Ödülü" Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın'a, "Mimar Sinan Mimarlık Ödülü" Melike Altınışık'a, "Feza Gürsey Fizik Ödülü" Prof. Dr. Semra İde'ye, "Sabahattin Zaim İktisat Ödülü" Prof. Dr. İlhan Eroğlu'na, "Yusuf Has Hacip Siyaset Bilimi Ödülü" Prof. Dr. Burhanettin Duran'a, "Vecihi Hürkuş Havacılık Ödülü" Dr. Mehmet Demiroğlu'na, "Cemil Topuzlu Cerrahi Bilimleri Ödülü" Prof. Dr. Mustafa Paç'a, "Cengiz Aytmatov Edebiyat Ödülü" Prof. Dr. Metin Ekici'ye, "Fatih Sultan Mehmet Askeri Strateji Ödülü" Doç. Dr. Cihat Yaycı'ya, "Aliya İzzet Begoviç Siyaset Barış ve Diplomasi Ödülü" Prof. Dr. Erkin Emet'e, "Cemil Meriç Sosyoloji Ödülü" Prof. Dr. Özcan Güngör'e, "Ziya Gökalp Türkoloji Çalışmaları Ödülü" Prof. Dr. Nimetullah Hafız'a, "Yusuf Akçura Türk Düşüncesine Hizmet Ödülü" Prof. Dr. Selçuk Kırlı'ya, "Lagari Hasan Çelebi Bilim ve Teknoloji Hizmet Ödülü" Prof. Dr. Hasan Mandal'a ve "Maturidi İlahiyat Ödülü" Prof. Dr. Hilmi Demir'e takdim edildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
A Milli Takım kadrosu açıklandı! Montella'dan sürpriz

A Milli Takım kadrosu açıklandı! Montella'dan sürpriz