16 Ekim 2024
weather
20°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Cengiz Aytmatov’un eserlerine yazılan film senaryoları için yarışma başlatıldı

Cengiz Aytmatov’un eserlerine yazılan film senaryoları için yarışma başlatıldı

Ünlü yazarın doğumunun 100. yılı şerefine düzenlenen yarışma için başvuruların son tarihi 15 Kasım olarak belirlendi. Yazarın mirasını ve eserlerini kutlamak amacıyla düzenlenen bu yarışma, edebiyatseverler için önemli bir fırsat sunuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cengiz Aytmatov’un eserlerine yazılan film senaryoları için yarışma başlatıldı

Kırgızistan’da Kırgızfilm Ulusal Sinema Stüdyosu, Cengiz Aytmatov’un eserlerine uyarlanan film senaryoları için yarışma başlattı.Ünlü yazarın, 2028 yılında kutlanacak doğumunun 100’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmaya başvurular 15 Kasım’a kadar alınacak.

Kırgızfilm’den yapılan açıklamada, senaryoların Kırgızca yazılması teklif edilirken, ödüllü yarışmaya dramatürg ve senaryo yazarlarının katılabileceği belirtildi.

Yine Kırgızfilm’in açıklamasına göre, her bir yazar, yarışmaya sadece bir senaryo ile katılabilecek ve senaryolar mutlaka Cengiz Aytmatov’un eserlerine uyarlamış olacak. Senaryolar genel ahlak kurallarına ve milli örf, adet, gelenek ve değerlere uygun olacak, alkol ve sigara kullanımı sahneleri olmayacak.

Para ödüllerinin verileceği başarılı senaryolar için filmler çekilecek.

Şimdiye kadar, Türk dünyasının ortak değeri olan Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov’un hemen hemen tüm eserleri sinemaya uyarlandı. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde Aytmatov’un eserlerine film ve diziler çekildi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP Lideri Devlet Bahçeli: Devlet, terörle masaya oturmaz

MHP Lideri Devlet Bahçeli: Devlet, terörle masaya oturmaz