Türkgün Türk Dünyası Kazakistan’da Türkistan şehrinin özel statüsüne ilişkin yasa yürürlüğe girdi

Kazakistan’da Türkistan şehrinin özel statüsüne ilişkin yasa yürürlüğe girdi

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev tarafından imzalanan yasa kapsamında şehir valiliğine özel yetki verilecek.

KAYNAK: AA

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, "Türkistan kentinin özel statüsü hakkında" yasayı imzaladı.

Yasa, Türkistan'ın gelişimi ve işleyişinin yasal koşullarının yanı sıra ulusal önemini tanımlıyor.

Yasada Türkistan şehrinin, Kazakistan'ın manevi, tarihi, kültürel, turistik merkezi ve mimari mirası olarak özel statüye kavuşturulduğu belirtiliyor.

Yasanın kabul edilmesi ile UNESKO Dünya Mirası listesinde olan Hoca Ahmed Yesevi Türbesi ve diğer tarihi anıtların korunması için etkili bir sistem oluşturulacak.

Ayrıca türbenin bulunduğu arazide arkeolojik araştırma ve bilimsel restorasyon çalışmalarının planlanması da sağlanacak.

Yasa kapsamında Türkistan Valiliğine özel yetki verilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Spor Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Ağrı'da başladı

Genç Erkekler Ferdi Boks Şampiyonası, Ağrı'da başladı

Ağrı'da, İsmet Sarı Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası törenle başladı. 428 sporcunun katıldığı şampiyona, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından halk oyunları gösterisiyle açıldı. Törene resmi yetkililer ve vatandaşlar da katılım gösterdi.

KAYNAK: AA

Ağrı'da, bir hafta sürecek İsmet Sarı Genç Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası törenle başladı.

Türkiye Boks Federasyonunca gerçekleştirilen şampiyonanın açılışı için Ağrı Spor Salonu'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Ülkenin farklı illerinden gelen 428 sporcu, bir hafta sürecek şampiyonada derece elde etmek için ringlerde yumruk sallayacak.

Programa, vali yardımcıları Recep Aydın ile Ahmet Raşit Orhan, Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Ercüment Aslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *