Türkgün Türk Dünyası Kırgızistan, yeni milli marşını yarışmayla belirleyecek

Kırgızistan, yeni milli marşını yarışmayla belirleyecek

Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanlığı, ülkenin yeni milli marşının düzenlenecek yarışmayla belirleneceğini bildirdi.

KAYNAK: AA

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Kırgızistan halkının tarihi mirasını, kültürel geleneklerini ve ulusal birliğini yansıtan, yüksek düzeyde sanatsal bir müzik eseri yaratmak amacıyla ulusal bir yarışma başlattık." denildi.

Tüm yetenekli vatandaşlardan, müzisyenlerden, bestecilerden, şairlerden, yazar topluluklardan ve derneklerden, 20 Mart'a kadar bakanlığın adresine ve e-posta adresine başvuru yapmaları istenen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Başvuruda, katılımcının veya ekip üyelerinin kişisel verileri, yarışma eserinin video veya ses kaydı, müzik notası, Kırgızca marş metni ve kişisel verilerin işlenmesine onay veren yazının yer alması gerekiyor. Yarışmada birinciliği kazanan eser sahibine 1 milyon 500 bin som (17 bin 152 dolar), ikinciye 1 milyon som (11 bin 435 dolar) ve üçüncüye 500 bin som (5 bin 717 dolar) ödül verilecek. Dördüncü ve beşinci ise 250'şer bin som (2 bin 858 dolar) ödül alacak."

Kırgızistan'da Meclis Başkanı Nurlanbek Turgunbekuulu'nun girişimiyle, 5 Aralık'ta milli marşın değiştirilmesi kararlaştırılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Doğu Karadeniz'in su ürünleri ihracatı beklentileri aştı

Doğu Karadeniz'in su ürünleri ihracatı beklentileri aştı

Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde 47,8 milyon dolarlık su ürünü ihracatı gerçekleştirildi. 6.681 ton ürün 21 ülkeye satıldı. Rusya, Japonya ve ABD en büyük alıcılar arasında yer alıyor. Trabzon, ihracatın yüzde 80'ini karşılıyor.

KAYNAK: AA

Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde 47 milyon 838 bin 975 dolarlık su ürünü ihracatı yapıldı.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Su Ürünleri Sektör Komitesi Başkanı İsmail Kobya, AA muhabirine, bölgeden yılın 4 ayında 6 bin 681 ton su ürünü ihraç edildiğini söyledi.

Söz konusu ihracattan 47 milyon 838 bin 975 dolar kazanç sağlandığını belirten Kobya, bölgeden bu dönem 21 ülkeye su ürünü dış satımı yapıldığını ifade etti.

Kobya, Doğu Karadeniz'den ocak-nisan döneminde yapılan su ürünleri ihracatında Rusya Federasyonu'nun başı çektiğine işaret ederek, "Rusya Federasyonu'na bu dönem 25 milyon 807 bin 448 dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Rusya Federasyonu'nu 6 milyon 422 bin 175 dolarla Japonya ile 6 milyon 381 bin 527 dolarla ABD takip etti. Bölgeden ayrıca Hollanda, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Yunanistan ve Endonezya'ya da bu dönem su ürünü satıldı." dedi.

Bölge ihracatının yüzde 80'inin Trabzon'dan gerçekleştirildiğini vurgulayan Kobya, kentten söz konusu dönemde 18 ülkeye 5 bin 205 ton su ürünü ihraç edildiğini ifade etti.

Kobya, bu ihracattan 38 milyon 315 bin 746 dolar kazanç elde edildiğini, Rusya Federasyonu, ABD ve Japonya'nın Trabzon'dan en fazla su ürünü dış satımı yapılan 3 ülke olduğunu kaydetti.

Su ürünlerinin bölge ve kentin önemli ihraç kalemlerinden olduğuna dikkati çeken Kobya, su ürünleri ihracatından beklentilerinin her dönem yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *