30 Eylül 2024
weather
28°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Kırgızistan'da Geleneksel Kar Leoparı Koşusu'nun 5’incisi düzenlendi

Kırgızistan'da Geleneksel Kar Leoparı Koşusu'nun 5’incisi düzenlendi

Kar leoparlarının ve doğa ekosisteminin korunması için düzenlenen yarışta, hem yetişkinler hem de çocuklar koştu. Ülkenin sembol hayvanı olan kar leoparlarının korunması için farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlik, doğa severler tarafından büyük ilgi gördü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırgızistan'da Geleneksel Kar Leoparı Koşusu'nun 5’incisi düzenlendi

Kırgızistan'da 5. Kar Leoparı Koşusu coşkuyla gerçekleştirildi. Ülkenin simgesi haline gelmiş kar leoparının ve doğal yaşam alanlarının korunmasına dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen bu etkinlik, sabahın erken saatlerinde başladı.

Başkent Bişkek'teki Ala Too Meydanı’nda toplanan katılımcılar, güneşin ilk ışıklarıyla birlikte yarışa start verdi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı koşu, şehir merkezinin ana caddelerinde 5, 14 ve 21 kilometrelik parkurlar üzerinden gerçekleşti. Organizasyonun bir parçası olarak, çocuklar için de 100, 300 ve 500 metrelik mini yarışlar düzenlendi. Küçük katılımcılar, büyük bir coşkuyla bitiş çizgisine ulaşmaya çalıştı.

Yarışmada dereceye giren katılımcılara para ödüllerinin yanı sıra, sponsorlar tarafından çeşitli hediyeler de takdim edildi. 5. Kar Leoparı Koşusu, katılımcılarına spor yaparken doğanın korunması için önemli bir farkındalık yaratma fırsatı sundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin ilk yapay zeka ile hazırlanan festivali

Türkiye'nin ilk yapay zeka ile hazırlanan festivali