28 Eylül 2024
weather
26°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye sesini dinletebilen, duyurabilen bir güçtür

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye sesini dinletebilen, duyurabilen bir güçtür

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Küresel dengelerin değişmesiyle artık Türkiye bir aktördür, sesini dinletebilen, duyurabilen bir güçtür” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türkiye sesini dinletebilen, duyurabilen bir güçtür
KAYNAK: Haber Merkezi

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul toplantıları kapsamında ABD’nin New York şehrinde bulunan Ersin Tatar, BM Genel Kurul toplantıları kapsamında KKTC hakkındaki meseleleri Türk devletlerinden ve farklı ülkelerden muhataplarıyla görüştüğünü belirterek bunları New York’taki Türkevi’nde yer alan KKTC Temsilciliğinde gerçekleştirdiğini aktardı.

ARTIK KKTC’NİN TANINMASI GEREKİYOR

Tatar, Kıbrıs Türklerinin yalnız olmadığını ve Türkiye’nin hem kendi hakkını hem de Kıbrıs Türkü’nün hakkını korumakla mükellef olduğunu vurgulayarak dünyanın Kıbrıs meselesinin artık geride kaldığını ve KKTC’nin tanınması gerektiğini bildiğini dile getirdi.

“TECRİT ARTIK SON BULMALI”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulundaki “Federasyon modeli artık geçerliliğini tamamen yitirmiştir. Adada iki ayrı devlet ve iki ayrı halk vardır. Kıbrıs Türklerinin müktesep hakları olan egemen eşitlik ve eşit uluslararası statüleri yeniden tescil edilmeli, tecrit artık son bulmalıdır. Bugün uluslararası toplumu bir kez daha Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımaya, diplomatik, siyasi ve ekonomik ilişkiler kurmaya davet ediyorum” ifadelerine işaret eden Tatar, bu sözlerin kendileri için değerli olduğunu belirtti.

“KIBRIS’TA BİR İŞGALCİ VARSA O DA YUNANİSTAN’DIR”

Türkiye’nin Kıbrıs’ta “işgalci” olarak nitelendirildiği iddiaları reddeden Tatar, “Kıbrıs’ta bir işgalci varsa o da Yunanistan’dır.” dedi. Tatar, Kıbrıs’ta 1964, 1974 ve 2004’te olmak üzere 3 anayasa ihlali yapıldığını anımsatarak “Dolayısıyla anayasayı ihlal eden ve bugün Kıbrıs Cumhuriyeti diye, bu 1960’ta kurulan devleti istismar ederek bir Rum devletiymiş gibi Kıbrıs’ın tümünü temsil eder gibi bir anlayışla orayı işgal eden Yunanistan’ın desteğiyle Kıbrıslı Rumlardır” diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nasrallah'ın ölüm haberine İran dini lideri Hamaney'den ilk açıklama

Nasrallah'ın ölüm haberine İran dini lideri Hamaney'den ilk açıklama