22 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Taşkent’te Özbekistan Kültürel Miras Haftası'na özel etkinlikler

Taşkent’te Özbekistan Kültürel Miras Haftası'na özel etkinlikler

Özbekistan İslam Medeniyeti Merkezi'nin düzenlediği etkinlik, Türkiye dahil birçok ülkeden bilim insanlarını ağırlıyor. Merkez, önemli isimleri bir araya getirerek bilimsel alanda önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Etkinlik, farklı ülkelerden gelen katılımcılar arasında bilgi ve deneyim paylaşımını teşvik ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Taşkent’te Özbekistan Kültürel Miras Haftası'na özel etkinlikler
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Özbekistan Kültürel Miras Haftası kapsamında etkinlikler düzenleniyor.

Kültürel Miras Haftası kapsamında düzenlenen oturumlarda, yakında yeni binasında faaliyete başlayacak olan İslam Medeniyeti Merkezi'nin faaliyetlerini geliştirmek ve dünyanın önde gelen kültür merkezlerinden biri haline getirilmesi için uzmanlardan öneriler dinlendi. Farklı oturumlarda Türkistan tarihi ve Özbekistan'ın kültürel mirasına ilişkin sunumlar yapıldı.

Türkiye Yazma Eserler Başkanı Coşkun Yılmaz etkinliğe ilişkin olarak “Ali Şir Nevai, Hüseyin Baykara, Maturudi, İmam Buhari gibi büyük alimlerin, ediplerin eserleri ve bununla ilgili Türkiye Yazma Eserleri Kurumu Başkanlığının yani Türkiye’nin yaptığı çalışmaları, baskıları anlatınca çok büyük bir heyecanla karşılandığını gördüm. Bunlardan haberdar olmak Özbek dostlarımızı çok heyecanlandırdı. Biz de buradaki çalışmalardan çok heyecanlandık. Bu ilişkileri hem daha güçlü hale getirmek hem de daha kalıcı, daha etkili, daha periyodik hale getirmek için de bir prensip mutabakatına vardık.” dedi.

Türkiye başta olmak üzere 50’den fazla ülkeden 100’e yakın bilim insanı Özbekistan kültürel mirasını en iyi şekilde tanıtmak için öneriler sundu. Alınan öneriler ise İslam Medeniyeti Merkezi'nde değerlendirilerek uygulamaya alınacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Memleketime dönmüş gibi hissettim

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Memleketime dönmüş gibi hissettim