20 Ekim 2024
weather
11°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası TDT'den Türk Devletleri Merkez Bankaları Konseyinin kurulmasına destek

TDT'den Türk Devletleri Merkez Bankaları Konseyinin kurulmasına destek

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üyesi ülkeler, Kazakistan'ın Türk Devletleri Merkez Bankaları Konseyi'nin kurulmasına yönelik atılımını destekledi. Bu adım, Türk devletleri arasında ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TDT'den Türk Devletleri Merkez Bankaları Konseyinin kurulmasına destek
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kazakistan Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Milli Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te gerçekleştirilen TDT Ekonomi ve Ticaretten Sorumlu Bakanların 13. Toplantısına katıldı.

Toplantıda, TDT üyesi ülkelerin bakanları, Kazakistan'ın Türk Devletleri Merkez Bankaları Konseyinin yanı sıra Yeşil Ekonomi Konseyinin kurulmasına yönelik girişimlerini destekledi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, en son Azerbaycan'ın Şuşa kentinde düzenlenen "TDT Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi"nde üye ülkelerin toplam gayrisafi yurt içi hasılasının 1,5 trilyon dolara ulaştığını ve bu bağlamda Türk Merkez Bankaları Konseyinin oluşturulmasını önermişti.

Kazakistan'ın Türkistan kentinde yapılacak bir sonraki toplantıda ise "Turan" Serbest Ekonomik Bölgesi'nin açılışının yapılması planlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin yapılan ilk ihbar ortaya çıktı! Her şey böyle başlamış

Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin yapılan ilk ihbar ortaya çıktı! Her şey böyle başlamış