25 Ekim 2024
weather
16°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Türk Devletleri Teşkilatı’ndan Kazakistan’a tebrik mesajı

Türk Devletleri Teşkilatı’ndan Kazakistan’a tebrik mesajı

Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Ömüraliyev, Kazakistan’ın Cumhuriyet Günü vesilesiyle tebrik mesajı yayınladı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Devletleri Teşkilatı’ndan Kazakistan’a tebrik mesajı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev, Kazakistan’ın 25 Ekim Cumhuriyet Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Mesajında Kazakistan’ın tarihsel yolculuğunu ve uluslararası arenadaki rolünü vurgulayan Ömüraliyev, ülkenin bölgesel kalkınmaya yaptığı katkılardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Genel Sekreteri Büyükelçi Kubanıçbek Ömüraliyev

“Egemenlik ve İlerleme Yolculuğu”

TDT Genel Sekreteri mesajında, Kazakistan’ın Cumhuriyet Günü’nün, ülkenin egemenlik ve ilerleme sürecinde önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Kazakistan’ın, bölgesel kalkınmayı teşvik etme ve uluslararası kuruluşlar arasında köprüler kurma konusunda gösterdiği özverili çabaların takdire şayan olduğunu ifade etti.

Astana Zirvesine Vurgu

Ömüraliyev, Kazakistan’ın Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki entegrasyon sürecine katkısına dikkat çekti. Bu bağlamda, başkent Astana’da düzenlenecek olan TDT’nin 10. Zirvesi'nin ülkeler arasındaki kardeşlik bağlarını daha da pekiştireceğini vurguladı.

Barış ve Refah Temennisi

Genel Sekreter Ömüraliyev, mesajını Kazakistan’ın istikrarlı kalkınmasını överek ve Kazak halkına parlak bir gelecek, barış, refah ve esenlik dilekleriyle sonlandırdı.

TDT Genel Sekreteri, mesajında şunları dile getirdi;

“Kazakistan'ın egemenlik ve ilerleme yolculuğunu simgeleyen ve ülke tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Cumhuriyet Günü münasebetiyle en içten tebriklerimi sunarım.

Bölgesel kalkınmayı teşvik etmek ve uluslar ile uluslararası kuruluşlar arasında köprüler inşa etmek için Kazakistan’ın gösterdiği özverili çabalar takdire şayandır. Bu diplomatik başarılara tanıklık ederken, Astana'nın sadece ülkenin refahını artırmakla kalmayıp aynı zamanda uluslararası arenada daha da yükseklere çıkma yolunda ilerlediğini görüyoruz.

Kazakistan'ın kardeş Türk halkları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesinde ve Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki entegrasyonun derinleştirilmesinde oynadığı önemli rolü de ayrıca vurgulamak gerekir. Kazakistan'ın ev sahipliğinde başkent Astana'da düzenlenecek olan Türk Devletleri Teşkilatı'nın 10. Zirvesi, ülkelerimiz arasındaki asırlık kardeşlik bağlarının daha da pekiştirilmesi ve yükseltilmesi bakımından büyük önem taşımaktadır.

Bu itibarla, Türk Devletleri Teşkilatı ve şahsım adına, Kazakistan'ın istikrarlı kalkınmasından duyduğumuz memnuniyeti ifade ediyor, kardeş Kazak halkına parlak bir gelecek, barış, refah ve esenlikler diliyorum.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP'li Karakaya: Genel Başkanımız 'şovcu Dervişoğlu’na' güzel karşılık verdi

MHP'li Karakaya: Genel Başkanımız 'şovcu Dervişoğlu’na' güzel karşılık verdi