03 Ekim 2024
weather
14°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu için başvurular sürüyor

Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu için başvurular sürüyor

IV. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu, 5-9 Kasım 2024’te Taşkent’te yapılacak. Başvurular, 18 Ekim 2024’e kadar devam edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu için başvurular sürüyor

IV. Uluslararası Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu, 5-9 Kasım 2024 tarihlerinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilecek. Sempozyuma başvurular 18 Ekim 2024’e kadar devam edecek.

Özbekistan Ev Sahipliğinde Gerçekleşecek

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde düzenlenen sempozyum, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin koordinasyonunda, Özbekistan Gazetecilik ve Kitle İletişim Üniversitesi ve Özbekistan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Enstitüsü ev sahipliğinde yapılacak. Ayrıca, Özbekistan Gazeteciler Birliği ve 21 paydaş üniversitenin katılımı ile sempozyum kapsamında çeşitli kültürel etkinlikler de düzenlenecek.

Katılım ve Başvuru Süreci

Düzenleme Kurulu Başkanı ve Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir, sempozyuma başvuruların devam ettiğini belirterek, “Türk Dünyası İletişim ve Sanat Sempozyumu’na bu yıl da çok sayıda bilim insanının katılımı bekleniyor” dedi. Demir, sempozyumda iletişim ve sanat alanındaki akademik konuların tartışılmasının hedeflendiğini ve kabul edilen bildiri özetlerinin, hakem değerlendirmelerinin ardından çevrim içi ve yüz yüze olarak sunulacağını ifade etti.

Belgesel Film Festivali ile Zenginleştirilecek

Sempozyum programı kapsamında, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen ve bu yıl 9.’su gerçekleştirilecek olan Türk Dünyası Belgesel Film Festivali de yer alacak. Etkinlikte, Özbekistan belgesel film gösterimleri yapılacak.

Her yıl farklı bir Türk Cumhuriyetinde düzenlenen sempozyum, daha önce Türkiye, Azerbaycan ve Özbekistan’da gerçekleştirilmişti. Bu yılki sempozyuma, Türkçe’nin tüm lehçelerinde, İngilizce ve Rusça yazılmış bildirilerle başvuru yapılabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Asbaşkanlar atışması: 'Survivor'cı, gitsin mahallesinde oynasın'

Asbaşkanlar atışması: 'Survivor'cı, gitsin mahallesinde oynasın'