01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Siirt Üniversitesi'nden katılım

Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Siirt Üniversitesi'nden katılım

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, 26-28 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na katıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumuna Siirt Üniversitesi'nden katılım

Etkinlik, 26 Eylül tarihinde İTÜ Tepe Restoran’da açılış etkinliği ile başladı ve 27 Eylül’de gerçekleştirilen sergi ve oturumlarla devam etti. Forumda, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Özbekistan Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Odil Abdurakhmanov ve birçok akademisyen önemli konuşmalar gerçekleştirdi.

28 Eylül’deki üniversiteler arası görüşmeler ve kapanış konuşmalarıyla sona eren Eğitim Forumunda, Türk ve Özbek üniversiteleri arasındaki akademik iş birliğini güçlendirmek amacıyla çeşitli protokoller imzalandı. Forum, iki ülke arasındaki eğitim ve bilimsel iş birliklerini derinleştirmek için önemli bir adım olarak değerlendirildi. Etkinliğe Türkiye ve Özbekistan’dan çok sayıda üniversite rektörü ve akademisyen katılım gösterdi.

Forum kapsamında düzenlenen panellerde “Sürdürülebilir Kalkınma”, “Yükseköğretimin Dönüşümü”, “Eğitim, Bilim ve Üretimin Entegrasyonu” ve “Yüksek Teknoloji Endüstrileri İçin Mühendislik Eğitimi” gibi konular ele alındı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yaptığı konuşmada Türkiye ve Özbekistan’ın kültürel ve tarihsel bağlarına vurgu yaparak, iki ülkenin her alanda iş birliğini geliştirerek kriz ve sınamalara yanıt verebileceğini ifade etti. Özvar, yükseköğretim alanındaki iş birliklerinin bu sürece önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Prof. Dr. Özvar, iki ülkenin üniversitelerinin ortak hedef ve vizyonları gerçekleştirme yolunda önemli roller üstleneceğini ve mevcut iş birliğinin derinleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ukrayna ve Kırım Tatar araştırmalarına teşvik! Doktora programı başlatıldı

Ukrayna ve Kırım Tatar araştırmalarına teşvik! Doktora programı başlatıldı