17 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Türkiye ve KKTC'den ortak deprem tatbikatı

Türkiye ve KKTC'den ortak deprem tatbikatı

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) çok sayıda kurumun katılımıyla KKTC'nin Lefke ilçesinde yarın deprem tatbikatı icra edilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye ve KKTC'den ortak deprem tatbikatı
KAYNAK: TRT

KKTC Sivil Savunma Teşkilatı, Türkiye'den AFAD ve Jandarma Genel Komutanlığı ile iş birliği içinde, önemli bir tatbikata imza atmaya hazırlanıyor. Tatbikat, 17 Ekim'de Lefke'ye bağlı Gemikonağı'nda gerçekleştirilecek ve çeşitli senaryolar üzerinden afet yönetimi ve müdahale becerilerini test edecek.

Deprem Senaryosuna Göre Tatbikat Detayları

Gerçekleştirilecek tatbikat, 7,6 büyüklüğündeki bir depremin deniz tabanının 4 kilometre derinliğinde meydana geldiği senaryoya dayanacak. Bu zorlu senaryo altında ekipler, afet yönetimi ve müdahale konusundaki hazırlıklarını sergileyecek.

Geniş Kapsamlı Müdahale Faaliyetleri Planlanıyor

Afet tatbikatında, çok çeşitli senaryolar üzerinden müdahale yetenekleri test edilecek. Tahliye ve enkaza müdahale, akaryakıt yangını söndürme, kurtarma operasyonları, duman dolu ortamdan kurtarma gibi senaryolar üzerinde pratikler gerçekleştirilecek. Ayrıca kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer ajan kirliliğine müdahale gibi karmaşık durumlar da tatbikat kapsamında ele alınacak.

Çeşitli Kurtarma Senaryoları İncelenecek

Tatbikat sırasında, helikopterle düzensiz göçmen kurtarma, denize düşen yaralının kurtarılması, deniz kirliliğine müdahale gibi sahne ve hava operasyonları da gerçekleştirilecek. Bu senaryolar, ekiplerin koordinasyon ve hızlı hareket kabiliyetlerini test etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
4. Manas Forumu, İbn Haldun Üniversitesinde başladı

4. Manas Forumu, İbn Haldun Üniversitesinde başladı