Türkgün Türk Dünyası Türkiye ve KKTC'den ortak deprem tatbikatı

Türkiye ve KKTC'den ortak deprem tatbikatı

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) çok sayıda kurumun katılımıyla KKTC'nin Lefke ilçesinde yarın deprem tatbikatı icra edilecek.

KAYNAK: TRT

KKTC Sivil Savunma Teşkilatı, Türkiye'den AFAD ve Jandarma Genel Komutanlığı ile iş birliği içinde, önemli bir tatbikata imza atmaya hazırlanıyor. Tatbikat, 17 Ekim'de Lefke'ye bağlı Gemikonağı'nda gerçekleştirilecek ve çeşitli senaryolar üzerinden afet yönetimi ve müdahale becerilerini test edecek.

Deprem Senaryosuna Göre Tatbikat Detayları

Gerçekleştirilecek tatbikat, 7,6 büyüklüğündeki bir depremin deniz tabanının 4 kilometre derinliğinde meydana geldiği senaryoya dayanacak. Bu zorlu senaryo altında ekipler, afet yönetimi ve müdahale konusundaki hazırlıklarını sergileyecek.

Geniş Kapsamlı Müdahale Faaliyetleri Planlanıyor

Afet tatbikatında, çok çeşitli senaryolar üzerinden müdahale yetenekleri test edilecek. Tahliye ve enkaza müdahale, akaryakıt yangını söndürme, kurtarma operasyonları, duman dolu ortamdan kurtarma gibi senaryolar üzerinde pratikler gerçekleştirilecek. Ayrıca kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer ajan kirliliğine müdahale gibi karmaşık durumlar da tatbikat kapsamında ele alınacak.

Çeşitli Kurtarma Senaryoları İncelenecek

Tatbikat sırasında, helikopterle düzensiz göçmen kurtarma, denize düşen yaralının kurtarılması, deniz kirliliğine müdahale gibi sahne ve hava operasyonları da gerçekleştirilecek. Bu senaryolar, ekiplerin koordinasyon ve hızlı hareket kabiliyetlerini test etmeyi amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün 3. Sayfa Fatih'te kaldırıma çıkan minibüs devrildi

Fatih'te kaldırıma çıkan minibüs devrildi

Fatih'te bir minibüs direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu devrildi. Sürücü kazayı yara almadan atlattı, tekstil ürünleri başka bir araca taşındı. Olay yerinde polis ve sağlık ekipleri müdahale etti.

KAYNAK: DHA

Fatih'te sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, kaldırıma çıkarak devrildi. Kazada sürücü yara almadan kurtulurken, minibüsteki tekstil ürünleri başka bir araca taşındı.

Kaza, Adnan Menderes Bulvarı'nda saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde seyir halinde olan 34 JDP 68 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine kaldırıma çıkarak devrildi. Sürücü kazadan yara almadan kurtuldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yoldan geçenler, sürücüyü aracın içinden çıkardı. Olay yerine gelen polis ekipleri ikinci bir kaza yaşanmaması için yolda önlem aldı. Araç olay yerine gelen vinç ile devrildiği yerden kaldırdı. Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *