28 Ekim 2024
weather
15°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Türkmenistan, Rusya ile doğal gaz konusunda anlaşamadı

Türkmenistan, Rusya ile doğal gaz konusunda anlaşamadı

Türkmenistan, Rusya'nın enerji devi Gazprom ile doğal gaz fiyatı konusunda anlaşma sağlayamadığı için tedarikini durdurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkmenistan, Rusya ile doğal gaz konusunda anlaşamadı
KAYNAK: QHA

Türkmenistan, Rusya'nın enerji şirketi olan Gazprom ile doğal gazın yeni fiyatı üzerinde anlaşma sağlayamadığı için, gaz tedarikini durdurdu. Turkmengaz Başkanı Makasat Boboev 28 Ekim 2024 tarihinde konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, iki şirket arasındaki sözleşmede 30 Haziran tarihine kadar fiyatların yeniden gözden geçirilmesinin öngörüldüğünü, ancak tarafların ticarî konularda ortak bir mutabakata varamadığını bildirdi.

TEMEL ŞART TİCARÎ ANLAŞMA

Boboev, fiyatların yeniden gözden geçirilmesi konusunda anlaşma sağlanmadığı için 30 Haziran 2024 tarihinde sözleşmenin iptal edildiğini açıkladı. Boboev, Turkmengaz için gaz tedarikinin başlaması, yeniden başlatılması veya durdurulmasının temel şartının ticarî anlaşmalar olduğunu ifade etti.

"MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR"

Ayrıca, "Türkmenistan-Özbekistan-Kazakistan-Çin" trans-millî gaz boru hattının dördüncü kolunun inşası ile ilgili müzakerelerin sürdüğünü belirten Boboev, "Henüz fiyat konusunda anlaşma sağlanmamış olsa da, müzakereler devam ediyor. Yakın zamanda bir anlaşmaya varacağımıza umut ediyorum" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gök Vatan'ın kalkanı olacak: 'SİPER' envanterde

Gök Vatan'ın kalkanı olacak: 'SİPER' envanterde