09 Ekim 2024
weather
24°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, Türkiye’deki Kırım Tatar temsilcileri ile görüştü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, Türkiye’deki Kırım Tatar temsilcileri ile görüştü

Kırım Tatar halkının temsilcilerinden oluşan bir heyet, KTMM Başkanı Refat Çubarov liderliğinde Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga ile bir araya geldi. Sıbiga, Kırım Tatarlarına desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, Türkiye’deki Kırım Tatar temsilcileri ile görüştü
KAYNAK: QHA

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov liderliğindeki heyet, 8 Ekim 2024 tarihinde Türkiye'deki Kırım Tatar diasporasından temsilcilerle birlikte Ukrayna Dışişleri Bakanlığını ziyaret etti. Heyette, KTMM üyeleri ve çeşitli Kırım Tatar kuruluşlarının temsilcileri bulunmaktaydı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, Kırım Tatar Halkına Destek Mesajı Verdi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiga, heyeti selamlayarak konuşmasına başladı ve Kırım Tatar halkının Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği destek için teşekkürlerini iletti. Sıbiga, Kırım Tatar Sürgünü'nün soykırım olarak anılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti ve heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Savaş 2014'te Kırım İşgaliyle Başladı

Bakan Sıbiga, Rusya'nın politikaları sonucunda Kırım Tatarlarının zorla göç ettirildiğini ve bu politikaların hala devam ettiğini vurguladı. Ayrıca savaşın asıl olarak 2014 yılındaki Kırım'ın işgaliyle başladığını ifade eden Sıbiga, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırgan politikalarını kınadı.

1944 Kırım Soykırımı Anıtına ziyaret

Heyet, Ukrayna ziyaretinin ardından 1944 Kırım Tatar Soykırımı Kurbanları Anıtı'nı ziyaret ederek dua etti ve çiçek bıraktı. Daha sonra Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği'ne geçen heyet, Türk yetkililerle Kırım Tatarlarının durumu ve sorunları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırgızistan'da suç oranlarında düşüş

Kırgızistan'da suç oranlarında düşüş