01 Ekim 2024
weather
21°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Türk Dünyası Ukrayna ve Kırım Tatar araştırmalarına teşvik! Doktora programı başlatıldı

Ukrayna ve Kırım Tatar araştırmalarına teşvik! Doktora programı başlatıldı

Kanada'daki Alberta Üniversitesi, Kırım Tatar tarihi, kültürü ve sosyal süreçleri üzerine doktora yapmak isteyen öğrencilere yönelik özel bir burs programı başlattı. Bu program sayesinde öğrenciler, bu alanda araştırmalar yaparak bilgi ve deneyimlerini artırma fırsatına sahip olacaklar. Bu burs programıyla Kırım Tatarlarına ait tarihi ve kültürel mirası daha iyi anlamak ve gelecek nesillere aktarmak hedeflenmektedir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ukrayna ve Kırım Tatar araştırmalarına teşvik! Doktora programı başlatıldı
KAYNAK: QHA

Kanada'daki Alberta Üniversitesi, Kanada Ukrayna Araştırmaları Enstitüsü bünyesindeki Ulusal Araştırmalar Ana Bilim Dalında, Kırım Tatar çalışmaları alanında bir burs programı başlattı.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Kenti Temsilciliğinden 30 Eylül 2024 tarihinde yapılan açıklamada, “Bu burs, akademisyenlere yerli halkların incelenmesi perspektifinden Kırım Tatar tarihi, kültürü ve sosyal süreçleri üzerine doktora araştırmalarına devam etme fırsatı sağlayacak.” denildi.

Programın ilk öğrencisinin, 2014 yılında işgal altındaki Kırım'dan Kıyiv'e taşınan ve şu anda Alberta Üniversitesi Ulusal Araştırmalar Fakültesinde Kırım Tatar çalışmaları alanında doktora yapmak üzere kayıtlı olan Kırım Tatarı Nara Narimanova’nın olduğu belirtildi.

Temsilcilik açıklamasında, Kırım'ın ve tarihinin, yerli halkların buradaki rolünün uluslararası düzeyde yeterli bir şekilde temsil edilmesi amacıyla Ukrayna ve Kırım Tatar araştırmalarının oluşturulmasının teşvik edilmesinin, kurumun önceliklerinden biri olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balkan rekabet otoriteleri toplandı! Hedef adil pazarlar oluşturmak

Balkan rekabet otoriteleri toplandı! Hedef adil pazarlar oluşturmak