Türkgün Videolar Futbol Gençlerbirliği, 102. yaşını coşkuyla kutluyor: Başkan Osman Sungur’dan Süper Lig mesajı

Gençlerbirliği, 102. yaşını coşkuyla kutluyor: Başkan Osman Sungur’dan Süper Lig mesajı

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği, 102. yılını kutluyor. Başkan Osman Sungur, kulübün geçmişine ve geleceğine dair önemli mesajlar verdi. Süper Lig hedefiyle yola çıkan Başkent ekibi, 102. yaşında taraftarlarını birlik olmaya çağırdı.

KAYNAK: AA

Türk futbolunun "asırlık çınarı" Gençlerbirliği, kuruluşunun 102. yılını kutluyor. Başkent ekibi, sosyal medya hesaplarından yayımladığı video ile taraftarlarına duygusal bir kutlama yaptı.

“Gençlerbirliği Bizi Yıllardır Aynı Ateşin Başında Buluşturuyor”

Gençlerbirliği'nin sosyal medya hesaplarından yayımlanan video, kulübün tarihini ve taraftarlarının bağlılığını vurguladı. Videoda, "En büyük hayranlığımız, en derin tutkumuz, en heyecan verici yolculuğumuz, en vazgeçilmez alışkanlığımız, Gençlerbirliği'miz bizi yıllardır aynı ateşin başında buluşturuyor, başkentin gençlik ateşi tam 102 yaşında." mesajı seslendirildi.

Başkan Osman Sungur’dan 102. Yıl Mesajı

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, kulübün tarihine dair önemli bilgiler paylaştı. Kulübün 102 yıl önce Ankara'da kurulduğunu belirten Sungur, şunları söyledi:

"Gençlerbirliği bugünden tam 102 yıl önce Ankara'da kuruldu. Kulübümüze can verenler lise öğrencisi gençlerdi. Bugün Ankara Atatürk Lisesi ismini taşıyan Taş Mektep'in eski sultani öğrencileri kendilerini okul takımına almayan müdürlerine karşı isyanla Gençlerbirliği'mizi kurdular, formalarını diktiler ve kırmızı kara renklerini seçtiler. Ben de onlarla aynı liseden mezun bir Ankaralı olarak Gençlerbirliği'ne 102. yaşında hizmet etmekten gurur duyuyorum."

Sungur, kulübün başkanlık görevini devraldığı ilk yılını tamamladığını ve bu süreçte Gençlerbirliği'nin değerini anlatmak için birçok görüşme yaptığını dile getirdi.

Süper Lig Hedefi ve Taraftarlara Çağrı

Gençlerbirliği, 1. Lig'deki mücadelesine devam ederken, sezon sonunda Süper Lig’e yükselmeyi hedefliyor. Başkan Sungur, kulübün tarihindeki önemli rolü vurgulayarak, "Bizim kulübümüzü kuranlara, bugünlere ulaştıranlara karşı bir ödevimiz var. Gençlerbirliği'ni yeniden hak ettiği yere taşımalıyız. Bunu sadece kulübümüz için değil, ülke futbolumuz için de yapmalıyız. Gençlerbirliği'nin olmadığı Süper Lig'in halini görüyoruz. Başkentin adını, kırmızı karanın asaletini, taraftarımızın tutkusunu ve nezaketini en üst lige taşımalıyız." ifadelerini kullandı.

İlhan Cavcav döneminde Türk futbolunun en çok konuşulan kulüplerinden biri olan Gençlerbirliği, 2020-2021 sezonunda veda ettiği Süper Lig’e geri dönmeyi hedefliyor. Süper Lig'e dönüş için heyecanla bekleyen kulüp, 102 yaşında yeni zaferlere doğru yol almayı amaçlıyor.

Sungur, Başkentlileri Süper Lig yolunda Gençlerbirliği'ni desteklemeye çağırdı.

Gençlerbirliği'nin Başarıları ve Avrupa Macerası

Gençlerbirliği, Süper Lig’de 1965-1966 ve 2002-2003 sezonlarını üçüncü bitirirken, 1987 ve 2001 yıllarında Türkiye Kupası’nı kazandı. Ayrıca, Avrupa kupalarındaki en büyük başarısını 2003-2004 sezonunda elde etti. O sezon, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Valencia'ya uzatmada elenerek çeyrek finalin eşiğinden döndü.

Gençlerbirliği, altyapısından yetiştirdiği futbolcularla da dikkat çekiyor. Özellikle Real Madrid'de forma giyen Arda Güler, kulübün dünya futboluna kazandırdığı önemli isimlerden biri.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Gündem Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 3 zanlı tutuklandı

Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 3 zanlı tutuklandı

Beşiktaş Belediyesi'nde 2019 Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için yapılan alımlarla ilgili soruşturmada, 3 kişi tutuklandı. Şüpheliler, "kamu zararına dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarıyla yargılanacak, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KAYNAK: AA

Beşiktaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünce 2019'daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için doğrudan temin yöntemiyle yapılan alım hakkında ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 3 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında çıkarıldıkları İstanbul Adliyesinde savcılık işlemleri tamamlanan 7 şüpheli, "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Nöbetçi hakimlik, halihazırda Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı olan, dönemin Beşiktaş Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Mandacı, mevcut Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Can Özdemir ve Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı'nın babası İsmet Abacı'nın tutuklanmasına karar verdi.

Beşiktaş Belediyesi çalışanları Görkem Kızılkaynak, İsmail Yalçın ve Şazime Sena Çelik ile firma sahibi Hakan Ateş, "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atma"yı içeren adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma

Başsavcılıkça, soruşturma kapsamında Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Alican Abacı, halihazırda Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı olan, dönemin Beşiktaş Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Mehmet Mandacı ile mevcut Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Rıza Can Özdemir'in işi alma yeterliliği olmayan paravan firma üzerine işi aldıkları ve birtakım usulsüz işlemlerde bulunarak kamuyu zarara uğrattıklarına ilişkin tespitler yapılmıştı.

Tespitler üzerine, aralarında Mehmet Mandacı ve Rıza Can Özdemir'in de bulunduğu 2'si tutuklu 11 şüpheliden 9'u hakkında "kamu kurum kuruluşları zararına dolandırıcılık" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından gözaltı kararı verilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *