16 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Videolar Gündem Ağır hasarlı bina çalınan ıslığın ardından böyle yıkıldı

Ağır hasarlı bina çalınan ıslığın ardından böyle yıkıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır'da ağır hasarlı 12 katlı bir bina, kontrollü yıkım sırasında çalınan ıslık sonrası süzüle süzüle çöktü. Binanın yıkıldığı o anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

6 Şubat tarihinde Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin etkilediği Diyarbakır'da ağır hasarlı binaların kontrollü yıkımı devam ediyor. Çalışmalar Valilik, AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar ve ilçe belediyeleri koordinasyonunda yürütülüyor. Kentte 12 katlı bir binanın bir ıslıkla yıkılması kameralara yansıdı.

YIKIM ESNASINDA ÇÖKTÜ
Diyarbakır'da depremin etkilediği 5 bin 459 ağır hasarlı binanın yarısından fazlasında yıkım gerçekleşti. Çalışmalar kapsamında merkez Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi'nde ağır hasar gören bir apartman kontrollü yıkım sırasında çalınan ıslık sonrası süzüle süzüle çöktü.

"YIKIMLARIMIZI KONTROLLÜ ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİYORUZ"
Şehirdeki yıkımlardan sorumlu SMC Yıkım Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, Valilik, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, AFAD, ve İl Emniyet Müdürlüğü koordinasyonuyla yıkımları gerçekleştirdiklerini belirtti. Merkez ilçelerin hepsinde ağır hasarlı binaların yıkımını hızlıca sürdürdüklerini aktaran Çubuk, "Öncelikle depremi yaşayan iller ve Türkiye'mize geçmiş olsun. Biz Diyarbakır'ın bütün ilçeleri ve şu anda yıkımların gerçekleştiği Bağlar ilçesinde, kontrollü yıkımlarımız devam ediyor. Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde de yıkım çalışmalarımız aralıksız bir şekilde sürüyor. Makina sayılarımızı artırarak Diyarbakır'ımıza yıkımlarda çok ağırlık verdik. Diyarbakır Valiliğimiz, İl Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte yıkımlarımızı kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bağlar ilçemizde binaların yan yana olmasına rağmen ağır hasarlı binalarımızı hiçbir sorun olmadan hızlı bir şekilde yıkımını yapıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seyir halindeki otomobilin üzerine keçi düştü

Seyir halindeki otomobilin üzerine keçi düştü