18 Ekim 2024
weather
12°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Videolar Gündem Milli Savunma Üniversitesi kahramanlarını bekliyor

Milli Savunma Üniversitesi kahramanlarını bekliyor

31 Temmuz 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığına bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumu olan Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) yeni tanıtım filmini yayınladı. Filmde, Milli Savunma Üniversitesi "senin ve ülkenin geleceği burada" detayı dikkat çekti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre adaylar, 3 Ocak Cuma günü başlayan sınav başvurularını 30 Ocak Salı günü saat 23.59'a kadar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden bireysel olarak veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecek.

Öte yandan, 3 Mart Pazar günü yapılacak sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2024-MSÜ Kılavuzu'nda yer alıyor.

Sınava başvuruda bulunan adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca ÖSYM tarafından uygulanacak olan 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) başvurularını yapmaları gerekiyor.

Ayrıca, Harp Okulları için 2024-YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerine (AYT), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2024-YKS'nin ilk turumu olan Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeleri gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı uzay istasyonunda! Dünya'ya Türkçe mesaj