19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Videolar Spor Ergin Ataman'dan skandal "Kıbrıs" pankartı için açıklama

Ergin Ataman'dan skandal "Kıbrıs" pankartı için açıklama

Kıbrıs Rum Kesimi’nde oynanan Panathinaikos-Maccabi maçında açılan skandal pankart Ergin Ataman’ı öfkelendirdi. Sahada sert bir tepki göstererek kendini oyundan attıran Ataman, olayla ilgili açıklama yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: Haber Merkezi

Kıbrıs Rum Kesimi'nde Panathinaikos ile Maccabi arasında oynanan hazırlık maçında, Yunan taraftarların Türkiye'yi işgalcilikle suçlayan bir pankart açması olaylara neden oldu. Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, pankarta tepki göstererek hakemlere itiraz etti ve kendini oyundan attırdı.

Çirkin Pankart Krizi

Maçta Yunan taraftarların açtığı "Türklerden Kanlı Kıbrıs İşgali" yazılı pankart, maçın önüne geçti. Maçın son periyodunda hakemlere itiraz eden Ergin Ataman, sahaya girerek diskalifiye işaretini kendisi yaptı ve oyundan atıldı. Maccabi maçı 88-75 kazandı.

Ataman: "En Sert Şekilde Tepkimi Gösterdim"

Ergin Ataman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs’a dostluk ve barış amacıyla geldiğini ancak bu pankartın sporun ruhuna aykırı olduğunu belirtti. Ataman, "Bu duruma dikkat çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim" diyerek, spor salonlarının siyasete alet edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ergin Ataman'ın açıklaması şöyle:

Ben Ergin Ataman, Panathinaikos kulübünün geçen sezon yaşadığı "efsanevi" başarılardaki başantrenörü olarak takımımın burada oynayacağı turnuvayı, "dostluk ve barışa" katkı yapacağını düşündüğüm için çok destekledim ve buraya çok güzel duygularla geldim.

İlk gün havaalanında çok güzel karşılandık. İnsanların gözündeki gerçek sevgi beni çok mutlu etti. Otelde düzenlediğimiz imza gününde yüzlerce basketbolseverle bir araya geldim. Bu dostluk ve barış ortamı hepimiz için çok umut vericiydi. Ama dün sporun ve dostluğun hakim olması gereken salonda, bir grup tarafından burada gördüğümüz misafirperverliğe yakıştıramadığım bir siyasi pankart açıldı. Ben de bu duruma dikkat çekmek için tepkimi en sert şekilde gösterdim.

Spor salonları siyasetin değil, dostluğun ve barışın yeridir. Bu pankartı açan insanların, ilk günden bu yana burada bana ve takımıma sevgi gösteren binlerce insanın duygularını etkilemeyeceğini biliyorum. Bizim onlarla aramızda her zaman çok özel bir sevgi olacak. Yine aynı şekilde yaşanan ne olursa olsun, buradaki gerçek basketbolseverlere olan sevgim her zaman aynı kalacak. Çünkü bizi onlarla bir araya getiren en güçlü şey Basketbol sevgimiz. İnanıyorum ki kazanan hep spor ve dostluk olacak..

Yorumlar
K
Kadir Pehlivan 1 gün önce
Atamanı tebrik ediyorum. Kıbrıs haklı davamızdır.
begenme BEĞENME
0
cevapla CEVAPLA
Sokak köpekleri saldırdı: O anları kameralar kaydetti

Sokak köpekleri saldırdı: O anları kameralar kaydetti