Türkgün Videolar Yaşam Hakkari'de şaşırtıcı anlar! Yılan, başka bir yılanı yutarken görüntülendi

Hakkari'de şaşırtıcı anlar! Yılan, başka bir yılanı yutarken görüntülendi

Hakkari'nin Ceylanlı Köyü'nde doğa yürüyüşüne çıkan Emin Noyan ve arkadaşları, nadir görülen bir olaya tanıklık etti. Yaklaşık 1,5 metrelik bir yılanın, başka bir yılanı yuttuğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

KAYNAK: DHA

Hakkari'nin Ceylanlı Köyü yakınlarında doğa yürüyüşü yapan bir grup, ender rastlanan bir doğa olayına tanıklık etti. Doğasever Emin Noyan, sabah saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte çıktığı yürüyüşte, bir yılanın başka bir yılanı yuttuğu anlara denk geldi. Olay, Hakkari merkeze yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Ceylanlı Köyü’nün dağlık bölgesinde meydana geldi.

Yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki yılanın, bir metre civarındaki başka bir yılanı yuttuğu anlar Emin Noyan tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Noyan, bu durumu ilk kez gördüğünü belirterek, “Doğada birçok canlıya denk geldik ama yılanın başka bir yılanı yediğine ilk kez şahit olduk. Oldukça şaşırtıcı bir andı,” dedi.

Olayın görüntüleri sosyal medyada kısa sürede yayıldı ve büyük ilgi gördü. Uzmanlar, bu tür davranışların bazı yılan türlerinde görülebileceğini, özellikle besin zincirinde bu gibi durumların doğal olabileceğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Yaşam Trabzon'un balıkçı tezgahlarında çeşitlilik dikkat çekiyor

Trabzon'un balıkçı tezgahlarında çeşitlilik dikkat çekiyor

Trabzon'daki balıkçı tezgahlarında en çok ilgi gören balıklar mezgit ve istavrit. Çeşitli balıklar 100 ile 350 lira arasında satılıyor. Balıkçı Emin Avcı, vatandaşların balığa yoğun talep gösterdiğini belirtiyor ve somon ile levrek alımını öneriyor.

KAYNAK: AA

Trabzon'da çeşitliliğin bol olduğu balıkçı tezgahlarında en fazla mezgit ve istavrit rağbet görüyor.

Ortahisar ilçesindeki Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında çupra kilogramı 350, istavrit ve barbun 200, alabalık 175, isparoz 100, mezgit, kefal ve somon 150 liradan satışa sunuluyor.

Balıkçı Emin Avcı, AA muhabirine, tezgahlarda çeşitliliğin devam ettiğini söyledi.

Bu dönemin tercih edilen balığının istavrit ve mezgit olduğunu belirten Avcı, "Mezgit, istavrit, somon, levrek, çupra, barbun türü şeyler satıyoruz. Revaçta olan balıklar somon, levrek, çupra, mezgit, istavrit." diye konuştu.

Avcı, vatandaşın talebinin yüksek olduğuna dikkati çekerek, vatandaşın bu sezon balığa doyduğunu ifade etti.

Öte yandan Avcı, vatandaşlara bu günlerde somon, alabalık, levrek, çupra almaları yönünde de tavsiyelerde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *