20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Babalar Günü'ne kısa zaman kaldı

Babalar Günü'ne kısa zaman kaldı

2020 yılının Babalar Günü’ne kısa zaman kala, babalarına özel bir gün yaşatmak isteyenler, ne zaman ve hangi gün araştırması yapıyor. Dünya genelinde pek çok ülkede Haziran ayının üçüncü Pazar gününde kutlanan Babalar Günü için hazırlıklar her yerde çeşitli şekillerde devam ederken, Babalar Günü’nün tarihçesi de merak ediliyor…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Babalar Günü'ne kısa zaman kaldı

İlk defa 20. yüzyılın başlarında kutlanan Babalar Günü, bir iç savaş gazisinin kızının, 6 çocuğunu yalnız büyüten babası için bir şeyler yapmak istemesiyle kutlanmaya başlanmıştır. Dood’un babasının doğum gününe yetişmeyen çalışmalar Haziran ayının üçüncü Pazar günü tamamlanması sebebiyle bu tarihte kutlanmaya devam etmiştir. Peki, 2020 Babalar Günü ne zaman hangi gün? İşte ayrıntılar…

2020 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN HANGİ GÜN?

Türkiye’de de dünya genelinde olduğu gibi Babalar Günü her yıl Haziran ayının üçüncü Pazar gününde kutlanmaya devam ediyor. Bu yıl Babalar Günü ise 21 Haziran Pazar gününde kutlanacak.

TARİHÇESİ

Sonora Smart Dodd, bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızıdır ve Anneler gününün kutlandığı gibi babaların da gününün kutlanmasını istemekteydi.

Çünkü altı kardeş olan Dodd'un annesi genç yaşta vefat ettiğinde babası 6 çocuğunu da tek başına büyütmüştü. Babasının fedakârlıklarını hiçbir zaman unutmayan Dodd, babasının doğum günü olan 5 Haziran tarihinde babalar günü kutlaması yapmak için çalışmalara başladı. Ancak, o tarihe yetişmeyen hazırlıklar, haziran ayının üçüncü pazarı gününe yetişti ve o tarihte kutlandı.

İlk defa 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde kutlanan Babalar Günü, 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge tarafından desteklenmiş ancak resmi olarak o gün Babalar Günü resmi olarak ilan edilmemiştir.

Her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bildiri 1966 yılında Lyndon Johnson tarafından yayımlanmıştır. Babalar Günü, yasal olarak ABD'de1972 yılında başkan Richard Nixon tarafından resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

Babalar Günü Katolikler tarafından başka bir tarihte kutlanmaktadır. Babalar Günü, Katolikler tarafından dini açıdan ele alınmaktadır ve Hristiyanlık peygamberi İsa'nın babası anısına, St. Joseph Günü adıyla babalarına armağan edilmektedir.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gençliğim Eyvah dizisi çok sevildi

Gençliğim Eyvah dizisi çok sevildi