08 Eylül 2024
weather
25°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
25°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Aidata yapılan okkalı zam sonrası site sakinleri gece yarısı sokağa döküldü

Aidata yapılan okkalı zam sonrası site sakinleri gece yarısı sokağa döküldü

Bursa'da 13 blok 1092 dairenin bulunduğu sitenin yönetimi aidatlara yüzde 153 zam yaptı, site sakinleri isyan etti. Yapılan zammın kanunsuz olduğunu belirten site sakinleri "Bu yönetimi biz seçmedik. Biz seçilmiş bir yönetim istiyoruz" çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aidata yapılan okkalı zam sonrası site sakinleri gece yarısı sokağa döküldü

Bursa'nın Osmangazi İlçesi, Demirtaş Mahallesi'nde bulunan bir site yönetimi, haziran ayında 250 lira olan aidatları yüzde 153 zam yaparak 644 liraya çıkarttı. 13 blok 1902 dairenin bulunduğu sitenin sakinleri ise yapılan zammın kanunsuz olduğunu belirterek site yöntemine tepki gösterdi.

"BU YÖNETİMİ BİZ SEÇMEDİK"
Site sakinleri yaptığı basın açıklamasında, "İnşaat firmasından biz bu evleri aldığımız günden beri sanki inşaat firmasının kiracısıyız gibi bir muamele görmekteyiz. Fakat firma, bu sitelerde oturan binlerce kat malikini site yönetimleri aracılığı ile mağdur etmektedir. Bizler bu evleri ilgili inşaat firmasından teslim aldıktan sonra hiç birimizin haberi olmadan bahsi geçen bu firma, bünyesinde yönetim kurulunda faaliyet gösteren bir kişinin kurucusu olduğu profesyonel bir site yönetim şirketine bizlerin rızası olmadan geçici yönetimi devretmiştir. Bu geldiğimiz noktada artık bu firmanın bizlerin menfaatine değil aleyhimizde bizlerin çıkarlarını hiçe sayarak kararlar aldığını düşünmekteyiz. Bu nedenle bu firmanın bize direttiği bu site yönetimine de burada istemiyoruz. Bu yönetimi biz seçmedik. Biz seçilmiş bir yönetim istiyoruz. Maalesef geçici yönetimlerinin süreleri bitmesine rağmen hala yeni bir yönetim için çağrı yapılmamış ve kendi sitemizde hiçbir söz hakkımız yoktur." denildi.

"SADECE ÜÇ KİŞİ İLE BİR SÜRÜ KARAR ALMIŞ"
Site sakinleri, "Site yönetimi kendi maliyet hesaplarına göre asla bizlere sormadan, açıklama yapmadan kendi kendine kararlar alarak kendi oluşturduğu yönetim kurulunda sadece üç kişi ile bir sürü karar almış ve bu yıl yine fahiş fiyat artışlarına gitmiştir. 2022 Haziran ayında 255 lira olan aidatlarımız yaklaşık yüzde 153 zam yaparak 650 lira bandına taşımıştır. Aldığımız hizmet sadece kapı güvenliği ve temizlik hizmetidir. Bu rakamlara karşılık aldığımız hizmet ise oldukça kalitesiz ve basittir" ifadelerini kullandı.

KENDİ YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İSTİYORLAR
Gece yarısı toplanıp basın açıklaması yapan site sakinleri, kendi yöneticilerini seçmek istediklerini dile getirdiler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı 

İşte vatandaşların isyanından kareler;

aidata-yapilan-okkali-zam-sonrasi-site-sakinleri-15588015_8272_maidata-yapilan-okkali-zam-sonrasi-site-sakinleri-15588015_1332_maidata-yapilan-okkali-zam-sonrasi-site-sakinleri-15588015_7798_maidata-yapilan-okkali-zam-sonrasi-site-sakinleri-15588015_581_m

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
3 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olmuştu! Türkiye'de Strep-A vakalarında artış uyarısı

3 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olmuştu! Türkiye'de Strep-A vakalarında artış uyarısı