20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Anne ve bebeği birlikte hayata tutundu

Anne ve bebeği birlikte hayata tutundu

Antalya’da yaşayan 34 yaşındaki Dilek Merve Taş, 7’nci çocuğunu dünyaya getirmeye hazırlanırken, rahminin yırtılması nedeniyle acil ameliyata alındı. Doktorların zamanında müdahalesiyle hem anne hem de kalbi duran bebek kurtarıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anne ve bebeği birlikte hayata tutundu
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Antalya Muratpaşa'da yaşayan Dilek Merve Taş (34) ve eşi Haydar Taş (37) 7. çocuklarının dünyaya gelmesini bekliyordu. Riskli bir gebelik yaşayan anne Dilek Merve'nin 37 haftalık hamileyken rahminin yırtıldığı tespit edildi. Anne ve bebeğinin hayatta kalabilmesi için hemen ameliyat kararı alındı. Doktorlar bebeğin ölebileceğini önceliğinin anneyi kurtarmak olduğunu söyledi. 9 Temmuz günü sezaryene alınan anne 2 kilo 750 gram ağırlığındaki kızını dünyaya getirdi. Annenin rahmi alındı ancak durumu iyi şekilde ameliyattan çıkmayı başardı.

HAYATA TUTUNDU

Ameliyat anne için iyi geçti ancak bebeğin doğumdan hemen sonra kalbi durdu. Doktorlar zamanla yarışıp, birkaç dakika içinde bebeği yeniden hayata döndürdüler. Bebeğin kalpten çıkan ana damarda darlık olduğu belirlenmesi üzerine vakit kaybedilmeden doğumdan bir gün sonra ambulansla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi. Konya Şehir Hastanesi Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi doktorları Op. Dr. Murat Şimşek ve Op. Dr. Hüseyin Dursin ile ekibi yapılan tetkiklerin ardından küçük bebeği ameliyata aldı. Yapılan operasyonda bebeğin ana damarındaki darlık genişletildi. En büyük çocuğunun 12 yaşında olduğunu belirten genç anne, çocuğunun cenazesini kucağına vereceklerini beklerken şimdi kendisini tutabildiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Anne Taş, çocuğunun ismini Hifa Hatun koyduğunu söyledi. Ameliyatla ilgili bilgi veren Op. Dr. Hüseyin Dursin, "Acil şekilde hastanemize geldi. Hemen ameliyat hazırlıkları yapıldı. Kalpten çıkan ana damardaki darlık genişletildi. Şuan durumu iyi" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalışan anneler dikkat! Bakanlık duyurdu…

Çalışan anneler dikkat! Bakanlık duyurdu…