Türkgün Yaşam "Baba şakası" deyip geçmeyin! Uzmanlar açıkladı: Bizi güçlü kılıyor...

"Baba şakası" deyip geçmeyin! Uzmanlar açıkladı: Bizi güçlü kılıyor...

Baba şakalarının, aslında çocuklara ve topluma gerçek bir hizmette bulunduğu ortaya çıktı.

Az yanan muma ne denir? Minimum!

Yetmedi mi? Öyleyse bir tane daha:

Elmalar neden diskoya gider? Çünkü herkesin kurtlarını dökmeye ihtiyacı var.

Bu şakalardan birine içinizden güldüyseniz bir baba olabilirsiniz. Büyük ihtimal aşağıdaki WhatsApp konuşmaları sizin rutininiz.

Baba şakalarının, aslında çocuklara ve topluma gerçek bir hizmette bulunduğu ortaya çıktı.

İngiliz Psikoloji Topluluğu tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, baba şakalarına eğiliyor ve her ne kadar onları "utanç verici" bulsanız da, baba şakalarının bizi daha iyi insanlar yapma kapasitesinin olduğunu ortaya koyuyor.

Mizah araştırmacısı Marc Hye-Knudson, baba şakalarına "aptalca" yaftası yapıştırılsa da, gerçeğin bunu tam tersi olduğunu söylüyor.

Onları eğlenceli kılan şeyin bir kısmı, aslında komik olmamaları. O kadar komiklikten uzaklar ki, bu bizi güldürüyor.

Araştırmacılar, bu durumun çocuklarda iki faydası olduğunu keşfetti:

Onlara bir baba figürünün kendini utanç verici durumlara düşürme arzusunu gösteriyor.

Çocuklara beceriksizliği kabullenebilmelerini ve ona karşılık vermeyi öğretiyor.

Araştırmacıya göre, devamlı olarak 'göz döndürücü' mizaha maruz kalan çocuklar, eleştiri ve mahcubiyete karşı bağışıklık kazanıyor ve kendileri olmaktan güç alan yetişkinlere dönüşüyor. (Bir başka deyişle çocukları dibe vurdurup hayatın zorluklarına razı ediyoruz diyebiliriz)

Görünen o ki; baba şakaları alabileceğiniz en iyi hediye olabilir!

Bu vesile ile hiç terlemeyen çalışanlara selam olsun. Yani noterlere.

Kaynak: Mashable Türkiye

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Trump yine geri adım attı! 9 Temmuz 2025'e erteledi

Trump yine geri adım attı! 9 Temmuz 2025'e erteledi

ABD Başkanı Trump, Avrupa Birliği'ne uygulaması planlanan yüzde 50 ek tarife kararını, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in talebi üzerine 9 Temmuz 2025’e erteledi. Ticaret görüşmelerinin hızla başlayacağı belirtildi.

KAYNAK: AA

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran'dan itibaren Avrupa Birliği'ne (AB) doğrudan yüzde 50 tarife uygulanmasına yönelik kararını 9 Temmuz 2025'e ertelediğini duyurdu.

Trump, Truth Social sosyal medya hesabından AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Von der Leyen'in 1 Haziran olarak belirlenen yüzde 50'lik tarife için ek süre talebinde bulunduğunu aktaran Trump, bu talep üzerine son tarihi 9 Temmuz 2025'e ertelediğini kaydetti.

Trump, AB ve ABD arasındaki ticaret görüşmelerinin hızla başlayacağını belirten von der Leyen'e konuya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Von der Leyen ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'la iyi bir görüşme yaptığına işaret ederek "AB ve ABD dünyanın en önemli ve yakın ticaret ilişkisini paylaşıyor." ifadesini kullanmıştı.

ABD'nin AB'ye yönelik ek tarifeleri

Trump, 23 Mayıs'ta Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB ile yürütülen ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanmadığını belirterek, "Bu nedenle 1 Haziran'dan itibaren AB'ye doğrudan yüzde 50'lik bir tarife uygulanmasını öneriyorum. Ancak ürün ABD'de kurulmuş ya da üretilmişse gümrük vergisi uygulanmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent de, Trump’ın, ticaret müzakerelerinde AB’nin sunduğu tekliflerin diğer önemli ticaret ortaklarından gelenlerle aynı "kalitede" olmadığını düşündüğünü belirterek, Birliğe yönelik son tarife açıklamalarının AB’yi "harekete geçirmesini" umduğunu belirtmişti.

ABD Başkanı Trump, nisan ayı başında aralarında Çin, AB ve ASEAN ülkelerinin de olduğu ticaret ortaklarına "karşılıklı tarifeler" kapsamında ek gümrük vergileri açıklamıştı.

Çin'in karşılık vermesiyle iki ülke arasında tarife restleşmesi başlamış, Washington yönetimi de AB ve diğer ülkelere getirdiği ek tarifeleri 90 gün erteleme kararı almıştı.

ABD'nin AB'ye yönelik ek tariflere verdiği 90 günlük süre 9 Temmuz'da sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *