Türkgün Yaşam Bağımlılık tedavisinde ücretsiz psikolojik destek: YEDAM hizmeti

Bağımlılık tedavisinde ücretsiz psikolojik destek: YEDAM hizmeti

Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bağımlılıktan kurtulmak isteyen bireylere psikolojik ve sosyal destek sunarak 6 yıldır Tokat'ta hizmet veriyor.

MUHABİR: Tülin Küre

Bağımlılıktan kurtulmak isteyen bireyler için Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), psikolojik ve sosyal destek hizmetleri sunmaya devam ediyor. Uzman ekibiyle kişilere rehberlik eden YEDAM, 115 Danışma Hattı ile bağımlıların ve yakınlarının yanında oluyor.

Tokat YEDAM 6 Yıldır Hizmet Veriyor

2015 yılından bu yana Türkiye genelinde hizmet veren YEDAM, Tokat'ta da son 6 yıldır bağımlı bireylere ve ailelerine destek sağlıyor. Yeşilay Tokat Şube Başkanı Cihat Zülfüoğulları, Tokat YEDAM’da psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve halkla ilişkiler uzmanlarından oluşan 6 kişilik bir ekibin görev yaptığını belirtti.

YEDAM'da Uygulanan Terapiler ve Destek Programları

Bağımlılıkla mücadelede etkili çözümler sunan YEDAM, bireysel görüşmelere ek olarak şu terapi yöntemlerini kullanıyor:

Bilişsel-Davranışçı Terapi

Motivasyonel Görüşme Teknikleri

Farkındalık Odaklı Terapiler Ayrıca ailelere, yetişkinlere ve ergenlere özel grup terapileri de düzenleniyor.

Sanal Kumar Bağımlılığına Karşı Artan Talep

Son yıllarda bağımlılık kategorisine yeni eklenen teknoloji bağımlılığı da YEDAM’ın odaklandığı konular arasında. Tokat YEDAM’da son dönemde sanal kumar bağımlılığı sebebiyle başvuran kişi sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtiliyor. Bağımlılar 115 Danışma Hattı’nı arayarak, özel olarak yönlendirilip 81 ilde bulunan YEDAM merkezlerinden randevu alabiliyor.

Bağımlılıktan Kurtulanlar Hayatı Yeniden Keşfediyor

Bağımlı bireylerin ve yakınlarının hayat kalitesini yükselten YEDAM, süreklilik arz eden destek programlarıyla önemli başarılar elde ediyor. Cihat Zülfüoğulları, "Bağımlılıktan kurtulan bireylerin hayata yeniden tutunmalarını, mutluluklarını görmek bizleri de motive ediyor. Bizim programımıza sadık kalan herkes bu sorundan kurtulabilir" dedi.

Bağımlılıkla ilgili destek almak isteyen herkes, 115 Danışma Hattı’nı arayarak profesyonel yardım alabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Siyaset Dışişleri’nden uyarı: Sudan’a gitmeyin!

Dışişleri’nden uyarı: Sudan’a gitmeyin!

Dışişleri Bakanlığı, Sudan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi üzerine Türk vatandaşlarını uyardı. Zorunlu olmayanların ülkeyi terk etmeleri önerilirken, mevcutlarda tedbirli olmaları ve sınırlı ticari uçuşları kullanmaları tavsiye edildi. Acil durum iletişim hatları duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığı, Sudan’daki güvenlik şartlarının hızla kötüleşmesi üzerine yeni bir seyahat ve güvenlik uyarısında bulundu. Açıklamada, hâlihazırda Sudan’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının azami dikkat göstermeleri, zorunlu olmayanların ise güvenli yollarla ülkeyi terk etmeleri tavsiye edildi. Bu çerçevede, Port Sudan’dan sınırlı sayıda devam eden ticari uçuşların yanı sıra kara ve deniz yoluyla da tahliyenin mümkün olabileceği ifade edildi.

Bakanlığın yaptığı yazılı bilgilendirmede şu ifadeler yer aldı:

“Kıymetli Vatandaşlarımız, Sudan’da daha kötüye gittiğini üzülerek müşahede ettiğimiz güvenlik şartları karşısında, Sudan’a ilişkin 27 Aralık 2023 tarihli Seyahat ve Güvenlik Duyurusunun halen geçerli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Bu çerçevede, vatandaşlarımızın elzem olmadığı sürece Sudan’a seyahat etmekten kaçınmaları; halihazırda Sudan’da bulunan vatandaşlarımızın ise tedbirli olmaları ve Sudan’da kalmaları elzem olmayanların, Port Sudan’dan sınırlı sayıdaki ticari uçuşlar halen devam ederken hava yoluyla veya bulundukları konuma göre kara yolu veya deniz yoluyla, Sudan’dan en hızlı ve güvenli yollardan ayrılmaları tavsiye olunmaktadır.

Gelişmelere dair müteakip duyuruların, Bakanlığımızın ve Hartum Büyükelçiliğimizin resmî web sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından takip edilmesinde yarar bulunmaktadır.

Acil durumlar için Hartum Büyükelçiliğimiz ile '+249 90 094 2738' no’lu acil durum hattı üzerinden veya Bakanlığımız Konsolosluk Çağrı Merkezi’yle '+90 312 292 29 29' no’lu telefon üzerinden temasa geçilmesi mümkündür.”
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *