20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Bir kentimizde altın çıkarılmaya başlanıyor!

Bir kentimizde altın çıkarılmaya başlanıyor!

Erzurum'un Olur ilçesine bağlı Boğazgören köyünde tespit edilen altın rezervine işletme ruhsatı verildi. Yaklaşık 10 yıllık bir çalışma sonrası ruhsatlarını alabilen işletmeciler, bölgeye ilk etapta 75 milyon dolarlık bir yatırım yapacak ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak. Madenin ekonomiye yıllık 400 milyon dolar katkı sağlaması bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bir kentimizde altın çıkarılmaya başlanıyor!

Erzurum'un Olur ilçesinde bulunan Boğazgören köyü mevkiinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından onaylanan yeni bir altın sahası kuruluyor. Yaklaşık 10 yıllık bir çalışma sonrası ruhsat alan işletmeciler, bin 500 hektarlık bir alanda altın çıkarma hakkı elde etti.

BİNLERCE VATANDAŞ İSTİHDAM EDİLECEK
Sabah'ta yer alan habere göre, 145 hektarda yapılan incelemelerde bir tonda 4 gram altın çıkabileceği ön görülürken 8 milyon metreküplük bir alanın ise altın dışında bir çok değerli taşında olduğu tespit edildi. Nisan ayında madenin ilk kazmasını vuracak olan işletme, ilk etapta 75 milyon dolarlık bir yatırımla altını işlemeye başlayacak. Yıllık katma değerinin 400 milyon doları bulacağı tahmin edilen altın madeninde ise binlerce vatandaş istihdam edilecek.

"SİYANÜR KULLANILMAYACAK"
Maden sahasında altın, gümüş ve bakırında olduğunu anlatan işletme sahibi Kenan Kılıç ve Avukat Yusuf Ayar, maden sahasında siyanürün kullanılmayacağını ve gravite esasına göre zenginleştirme yapılacağını söyledi. Yeni altın madenine ilişkin konuşan Yusuf Ayar, "Üzerinde 10 yıldır çalıştığımız bir sahaydı. Gerekli analizler yapıldıktan sonra izinler alındı. Nisanda başlıyoruz. Bu bölge, altın ve değerli taşlarla dolu bir bölge. Uzun yıllar işletilebilecek bir maden. Ülkemize büyük bir katkı sağlayacak. Madenin ilk sahasında 400 milyon dolarlık bir katma değer sağlanacağını öngörüyoruz. Bu hem bölgemiz için hem de ülkemiz için çok önemli bir rakam. En büyük hassasiyetimiz doğa. Kesinlikle siyanürle bir çalışma yapılmayacak. Tamamen doğaya zarar vermeden altın çıkarılıp işletilecek. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilenirken görüntülenmişti! Yeni gelişme...

Dilenirken görüntülenmişti! Yeni gelişme...