MENÜ
Türkgün Yaşam Bitlis'te "Hediye Öğretmen" öğrencileri için kolları sıvadı

Bitlis'te "Hediye Öğretmen" öğrencileri için kolları sıvadı

Bitlis Tatvan’daki Koyunpınar İlkokulu öğretmeni Hediye Kılıç, okulun duvarlarını sanatsal çalışmalarla süsleyerek eğitici bir ortam yarattı.

Bitlis Tatvan’daki Koyunpınar İlkokulu öğretmeni Hediye Kılıç, okulun duvarlarını sanatsal çalışmalarla süsleyerek eğitici bir ortam yarattı.

MUHABİR: Tülin Küre

Bitlis'in Tatvan ilçesinde görev yapan okul öncesi öğretmeni Hediye Kılıç, öğrencileri için daha renkli ve eğitici bir ortam oluşturmak amacıyla okul binasının duvarlarını sanatsal çalışmalarla süsledi. Kılıç, görev yaptığı Koyunpınar İlkokulu'nda hem iç hem de dış cephede çeşitli resimler çizerek okulu daha cazip hale getirdi.

Dayanışmayla Gelen Değişim

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve meslektaşlarının desteğini alan Kılıç, okulun iç ve dış duvarlarını boyadıktan sonra eğitici materyallerle süsledi. Öğrencilerin öğrenme sürecini desteklemek adına çeşitli görseller ve eğitim materyalleri ekledi. Ayrıca, farklı şehirlerdeki arkadaşlarıyla iletişime geçerek sosyal medya üzerinden kitap desteği sağladı ve okul kütüphanesini zenginleştirdi.

Küçük Bir Okulda Büyük Bir Çaba

Üç yıl önce Koyunpınar İlkokulu'na atandığını belirten Kılıç, "Okulumuz birleştirilmiş sınıf ve bir okul öncesi sınıftan oluşuyor. Toplam 22 öğrencimiz var ve bunların beşi ana sınıfı öğrencisi. Sabahları sıcak ve samimi bir sınıf ortamımız oluyor. Gün boyu derslerimizin yanı sıra çeşitli etkinlikler yaparak öğrencilerimizin gelişimine katkı sunmaya çalışıyoruz." dedi.

Kütüphane Yenilendi

Okul kütüphanesinin eksiklerini tamamlamak için harekete geçen Kılıç, gelen yeni kitapları yerleştirerek daha kapsamlı bir kütüphane oluşturduklarını söyledi. "Zemini kaplayıp duvarları renklendirdik, çocuklarımızın daha keyifli vakit geçireceği bir alan oluşturduk. Etkinliklerde genellikle doğal materyaller kullanıyoruz ve bu sayede çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hediye Kılıç'ın bu özverili çalışmaları, hem öğrenciler hem de veliler tarafından takdirle karşılanırken, eğitimde sanatsal dokunuşların önemini bir kez daha ortaya koydu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *