20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Hatay bizim, asla terk etmeyiz!

Hatay bizim, asla terk etmeyiz!

Hatay deprem yaralarını sarmaya çalışırken, evlerinden ayrılan Şahin ailesi, memleketlerinden ayrılmak istemeyerek çadır kente taşındı. 52 yaşındaki Emine Şahin, “Hatay bitti demeden bitmez, devletimiz her türlü yanımızda, her yardımı yapıyor, burayı bırakıp gidemeyiz” derken, kızı Çilem Şahin ise “Bugüne kadar kaç tane deprem oldu hepsi ayağa kalktı Hatay’da ayağa kalkacak elbirliğiyle bugünleri atlatacağız” diye konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay bizim, asla terk etmeyiz!

Kahramanmaraş ve Hatay'da meydana gelen 4 büyük depremin ardından Hatay'da yaraların sarılmasına devam ediliyor. 12 farklı noktada kurulan çadır kentlerde afetzedelerin barınma, ısınma, gıda, kıyafet ve hijyen ihraçları karşılanırken, sahada binlerce personel hizmet veriyor. Depremin ardından çadır kentte kalmaya başlayanlardan Şahin ailesi ise hiçbir koşulda Hatay'ı terketmek istemediklerini yaşanan afette çok yara aldıklarını ancak doğdukları toprakları bırakmadan el birliğiyle yeniden ayağa kalkmak istediklerini söyledi.

'HATAY BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ'

Çocukları ve torunlarıyla birlikte kalan 52 yaşındaki Emine Şahin, devletin her türlü yardımı sağladığını, kendi memleketlerine yaşamak istediklerini söyleyerek, "Kendi memleketimizi bırakıp nereye gidelim, nasıl gidelim. Biz vatanımızda öleceğiz, her şeye katlanırız, rabbim bize yardım etsin. Hatay bitti demeden bitmez, bitmeyecek, yeniden ayağa kalkacak. Devletimiz her türlü yanımızda, bizimle beraber, her yardımı yapıyor. Kendi memleketimizden tanımadığımız bir yere gitsek rahat edemeyiz. Allah Tayyip babamızı başımızdan eksik etmesin, o verdiği sözleri tutar" dedi.

'CUMHURBAŞKANIMIZA VE DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ'

Şahin'in kızı Çilem Şahin ise doğduğu şehirden ayrılmayacağını, biraz sabırla herkesin yeniden işine, evine döneceğini dile getirerek, "Bugüne kadar kaç tane şehirde deprem oldu kalkmadı mı ayağa kalktı. Hatay da elbet ayağa kalkacak ayağa bekliyoruz, sabrediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan olduğu sürece bu şehir ayağa kalkar, Allah'ın izniyle bir sene diyor biz de o bir sene sabredeceğiz ve ayağa kalkacağız. Cumhurbaşkanımıza ve devletimize güveniyoruz. Herkes işine, gücüne, evine, yerine dönecek. Öleceksek burada öleceğiz, Bize bu Allah'tan geldi, alnımıza böyle yazılmış, kul kaderini görecek. Elbirliğiyle Hatay'ı tekrar ayağa kaldıracağız. Söz verilen her şey yerine getirilecek biliyoruz." şeklinde konuştu.

'EVLATLARIMI DA BU ŞEHİRDE BÜYÜTMEK İSYORUM'

Çocuklarının varlığının kendisine cesaret verdiğini dile getiren Şahin, "Biz de bilmiyorduk bu sıkıntıyı, elimde çamaşır yıkamayı bilmezdim ama bunu da görmek varmış. Allah bana 5 tane pırlanta gibi evlat verdi. Hatay'daki depremde çok korktuk, kardeşim fenalaştı ama çocuklarım yanımdaydı o yüzden bir cesaret geldi. Çocuklarım yanımda olsun her şeye direnirim. Evlatlarımı da bu şehirde büyütmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sabah

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meltem Cumbul'un 40 bin dolarlık bağışı yalan çıktı!

Meltem Cumbul'un 40 bin dolarlık bağışı yalan çıktı!