Türkgün Yaşam Hayvanseverler anne köpek ve yavrularını donmaktan kurtardı

Hayvanseverler anne köpek ve yavrularını donmaktan kurtardı

Tokat'ın Zile ilçesinde donmak üzere olan köpek ve yavruları Kızılcin köyü sakinleri tarafından kurtarıldı.

MUHABİR: Tülin Küre

Tokat'ın Zile ilçesinde, Boztepe Barajı yakınlarında kar ve tipi nedeniyle donmak üzere olan anne köpek ve yavruları için Kızılcin köyü sakinleri harekete geçti. Köpek ve yavruları bulundukları yerden alarak kurtardılar.

Hayvanseverlerin İyilikleri

Anne köpeği ekmek ve süt ile besleyen hayvansever Ali Ömrüuzun, acil bir çözüm bulmak amacıyla bir çadır barınak inşa etti. Barınağın üstü ve yanları kapatılarak köpek ve yavruları soğuktan korundu. Altına ise kuru ot ve saman serilerek geceyi rahat geçirmeleri sağlandı. Ömrüuzun, "Bu geceyi böyle atlatsınlar. Yarın sabah daha kalıcı bir çözüm bulacağız." dedi.

Köpek ve Yavruları İçin Gelecek Planları

Köpek ve yavrularının geçici olarak barındığı çadır, onları donmaktan kurtardı. Yarın sabah köpek ve yavruları için daha kalıcı bir çözüm arayan hayvanseverler, onların sağlık ve güvenliğini ön planda tutmaktadır. Bu tür iyilikler, sokak hayvanlarının korunmasında büyük önem taşımaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *