Türkgün Yaşam Kartal’da güvenlik görevlisine ceza şoku: Dayağı yedi, cezayı ödedi

Kartal’da güvenlik görevlisine ceza şoku: Dayağı yedi, cezayı ödedi

Kartal’da eski çalışanı olduğu Dr. Lütfü Kırdar Şehir Hastanesi’nde muayene sonrası eski güvenlik müdürü tarafından saldırıya uğrayan engelli vatandaş, çıktığı mahkemede para cezasına çarptırıldı.

Kartal’da eskiden güvenlik görevlisi olarak çalıştığı çalıştığı Dr. Lütfü Kırdar Şehir Hastanesi’ne rahatsızlığından dolayı rutin kontrole giden Eyüp Çelik, muayene sonrası eski çalışma arkadaşını hastane içerisinde ziyaret etti. İddiaya göre, ziyaret sırasında Çelik’in yanına gelen hastanenin güvenlik müdürleri Ayhan O. ve İsmail K., eski çalışanları olan Eyüp Çelik’i polis güvenlik noktasına götürdü. Hastanenin iki güvenlik müdürü tarafından önce sözlü taciz daha sonra ise fiziksel saldırıya uğrayan Çelik, kendisini döven hastane güvenlik müdürlerinden şikayetçi oldu. Mahkemeye taşınan süreç sonrası Eyüp Çelik darp raporu olmasına rağmen bin 500 TL idari para cezasına çaptırılırken, saldırıyı gerçekleştiren hastanenin iki güvenlik müdürü ceza almayarak beraat etti.

Mahkemeden çıkan karar sonrası şoka uğrayan engelli vatandaş Eyüp Çelik, "Bundan iki yıl önce Dr. Lütfü Kırdar Şehir Hastanesi’nde ameliyat oldum. Sonra rutin tedavilere gidiyordum. Tedavi sonrası hastanede personel arkadaşla karşılaştım. Sonra hastanenin güvenlik müdürleri geldi. Bana hastaneden ayrılmamı söylediler. sonra aramızda bir tartışma yaşandı. Sonra beni polis odasına aldılar, orada kulağıma ve göğsüme darbe aldım. sonra polis beni doktor odasına götürdü fakat hastane bana darp raporu vermedi. Ben de hastanenin başka bir ek hizmet binasından darp raporu aldım. Sonra savcılığa şikayette bulundum. Bugün dava sonuçlandı, bir savcı şahısların ayrı ayrı cezalandırılmasını söylerken diğer savcı delil yetersizliğinden ayrı ayrı beraatlarını istiyor. Şikayet eden ben, hakkımı arayan ben, saldırıya uğrayan ben ama cezai alanda ben. Hastane yönetiminin adliyede tanıdıklarının olduğunu düşünüyorum. Hastane yönetimi bu müdürlerin arkasında ve hiçbir yaptırım da bulunmuyor. Bu müdürler geçen de bir arkadaşımı dövdüler" dedi. İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya Trump yine geri adım attı! 9 Temmuz 2025'e erteledi

Trump yine geri adım attı! 9 Temmuz 2025'e erteledi

ABD Başkanı Trump, Avrupa Birliği'ne uygulaması planlanan yüzde 50 ek tarife kararını, AB Komisyonu Başkanı von der Leyen'in talebi üzerine 9 Temmuz 2025’e erteledi. Ticaret görüşmelerinin hızla başlayacağı belirtildi.

KAYNAK: AA

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Haziran'dan itibaren Avrupa Birliği'ne (AB) doğrudan yüzde 50 tarife uygulanmasına yönelik kararını 9 Temmuz 2025'e ertelediğini duyurdu.

Trump, Truth Social sosyal medya hesabından AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin paylaşımda bulundu.

Von der Leyen'in 1 Haziran olarak belirlenen yüzde 50'lik tarife için ek süre talebinde bulunduğunu aktaran Trump, bu talep üzerine son tarihi 9 Temmuz 2025'e ertelediğini kaydetti.

Trump, AB ve ABD arasındaki ticaret görüşmelerinin hızla başlayacağını belirten von der Leyen'e konuya gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Von der Leyen ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'la iyi bir görüşme yaptığına işaret ederek "AB ve ABD dünyanın en önemli ve yakın ticaret ilişkisini paylaşıyor." ifadesini kullanmıştı.

ABD'nin AB'ye yönelik ek tarifeleri

Trump, 23 Mayıs'ta Truth Social sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, AB ile yürütülen ticaret görüşmelerinde ilerleme sağlanmadığını belirterek, "Bu nedenle 1 Haziran'dan itibaren AB'ye doğrudan yüzde 50'lik bir tarife uygulanmasını öneriyorum. Ancak ürün ABD'de kurulmuş ya da üretilmişse gümrük vergisi uygulanmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Hazine Bakanı Scott Bessent de, Trump’ın, ticaret müzakerelerinde AB’nin sunduğu tekliflerin diğer önemli ticaret ortaklarından gelenlerle aynı "kalitede" olmadığını düşündüğünü belirterek, Birliğe yönelik son tarife açıklamalarının AB’yi "harekete geçirmesini" umduğunu belirtmişti.

ABD Başkanı Trump, nisan ayı başında aralarında Çin, AB ve ASEAN ülkelerinin de olduğu ticaret ortaklarına "karşılıklı tarifeler" kapsamında ek gümrük vergileri açıklamıştı.

Çin'in karşılık vermesiyle iki ülke arasında tarife restleşmesi başlamış, Washington yönetimi de AB ve diğer ülkelere getirdiği ek tarifeleri 90 gün erteleme kararı almıştı.

ABD'nin AB'ye yönelik ek tariflere verdiği 90 günlük süre 9 Temmuz'da sona erecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *