20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Kış lastiğinin faydaları nelerdir?

Kış lastiğinin faydaları nelerdir?

Kış aylarının yaklaşmasıyla milyonlarca araç sürücüsü, kış lastiği araştırması yapmaya başladı. Ticari, yolcu ve yük taşıyan çeşitli araçlar, 1 Aralık itibariyle zorunlu olarak kış lastiği uygulamasına katılmak zorunda. Peki, kış lastiğinin faydaları nelerdir? Kış lastiğinin farkı nedir? Haberimizde merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kış lastiğinin faydaları nelerdir?

Hava sıcaklığının günden güne azalmasıyla birlikte, kış lastikleri yeniden gündeme geldi. Pek çok kullanıcı ise, “Kış lastiğinin faydaları nelerdir?” ve “Kış lastiğinin farkı nedir?” tarzında aramalar yapıyor. Kış aylarında güvenli sürüş sağlayan, fren mesafesini azaltan ve sevdiklerimizin evlerine sağ salim ulaşmasına vesile olan kış lastikleri ile ilgili bilgileri okurlarımız için bir araya getirdik…

KIŞ LASTİĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Kış aylarında kazaların en büyük nedeni olan karlı ve buzlu zemin nedeniyle aracınız için tercih ettiğiniz lastik türünün de önemi artmaktadır. TÜİK`e ait verilere göre her yıl 17 bin trafik kazasının gerçekleştiği ülkemizde trafik kazalarının +7 derecenin altındaki hava koşullarında karlı ve buzlu zeminde meydana gelmesi kış lastiğini kullanımının yol ve can güvenliği açısından büyük önem taşıdığını gösteriyor.

Kış lastikleri, fren mesafeleri ve yol tutuş performanslarında yaz lastiklerinden farklı özelliklere sahip oldukları için kış aylarında en iyi performansı göstermektedirler. Kış lastikleri yapısal özelliğiyle 7 derecenin altındaki soğuk hava şartlarında sertleşmeyerek, tutunma özelliklerini sürdürür ve güvenli ulaşım sağlar. Sahip olduğu yüksek silika miktarıyla ıslak zeminde yol tutuşunu artırır.

KIŞ LASTİĞİNİN FARKI NEDİR?

Karlı yüzeylerde yaz lastiklerine göre çekiş gücünü ve yol kavramayı %25 artırır. Hava sıcaklığının +7 derecenin altında olduğu yağmurlu bir havada 80 km/s hıza sahip bir otomobil durabilmek için yaz lastiğiyle 40 metreye ihtiyaç duyarken, kış lastiği takılı araç 34 metre mesafede durabilir. 6 metrelik fark tehlikeli bir durumda büyük önem taşımaktadır. 

Zemin şartları ağırlaştığında, kış lastiklerinin etkisi daha da artar. Kış lastiklerinin en çok kullanılması gereken Karlı zeminde ise 50 km hızla ilerleyen yaz lastikli bir araç durabilmek için 63 metreye ihtiyaç duyarken, kış lastikli aracın durabilmesi için 32 metre önce yeterli olabiliyor. 

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak 2019?

Kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak 2019?