23 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Manavgat'ta depremin ardından afetzedeler evlerine yerleşti

Manavgat'ta depremin ardından afetzedeler evlerine yerleşti

Manavgat'ta başlayan ve ardından bir gün sonra Gündoğmuş, İbradı, Alanya ilçelerine de yayılan, 7 kişinin öldüğü, 60 bin hektarlık alanın zarar gördüğü günlerce süren yangının hasarları giderildi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Manavgat'ta depremin ardından afetzedeler evlerine yerleşti

Türkiye afetlerle mücadele eden bir ülke konumunda.

Yaşanan felaketlerin ardından devlet millet el ele kısa sürede yaralar sarılıyor.

Manavgat'ta 28 Temmuz 2021'de başlayan, bir gün sonra Akseki'de çıkan rüzgarın etkisiyle Gündoğmuş, İbradı, Alanya ilçelerine de yayılan yangın büyük hasara sebep oldu.

7 kişinin öldüğü, 60 bin hektarlık alanın zarar gördüğü günlerce süren yangının en fazla hasar verdiği Kalemler Mahallesi'nde, devlet eliyle yaşam normale döndü.

YENİDEN YAŞAM ALANLARI OLUŞTURULDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından TOKİ aracılığıyla mahallede yanan evler, ahırlar ve depoların yenileri yapıldı.

Mahalle sakini çiftçilere de yanan traktör ve tarım aletlerinin yerine yenileri verildi.

Yaklaşık 1,5 yıllık sürede eski hayatlarına yeniden dönen vatandaşlar, mahallelerinin çevresinin, dikilen ve kendiliğinden çıkan fidanlarla yeniden yeşillenmesinin de mutluluğunu yaşıyor.

"MAHALLEDE 58 EV YAPILDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangının ardından mahalleye gelerek evleri 1 yılda yapma sözü verdiğini ifade eden Cansız, "Gerçekten de Cumhurbaşkanımız 1 yılda evleri yaptı. Mahallede 58 ev yapıldı. Ahırlar, depolar yapıldı, yeni traktörler 1 hafta içerisinde geldi." dedi.

"İNSANLARIN YÜZÜ YENİDEN GÜLMEYE BAŞLADI"

Yangının ardından mahallenin etrafında neredeyse bir tane bile ağacın kalmadığını anlatan Cansız, "Evlerimiz, eşyalarımız yandı. Giyeceklerimiz bile yoktu. Dünyanın sonu gibiydi. Ama devletimiz her şeyimizi baştan yaptı. İnsanların yüzü yeniden gülmeye başladı. Devletimiz yanımızda. Allah bin kere razı olsun." diye konuştu.

"EVİMİZ DE EŞYALARIMIZ DA GELDİ, TRAKTÖRLERİMİZ DE"

Yangında evi, traktörü ve 8 keçisi yanan Mithat Akça, yangında adeta çaresiz kaldıklarını, her şeylerinin yandığını kaydetti.

"ŞİMDİ HER ŞEYİMİZ YERİNE GELDİ"

Yangının ardından eşiyle yaralandığını ve hastanede tedavi gördüklerini ifade eden Akça, şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanımız ziyaretinde 'Traktörünü hemen vereceğiz' dedi ve ilk hafta traktörüme kavuştum. Allah devletime, milletime zeval vermesin. Cumhurbaşkanımızdan bin kere Allah razı olsun.

Yangından sonra 'Bu köy artık bitti, kimse burada yaşayamaz' demiştik. Ama şimdi her şeyimiz yerine geldi. Evimiz de eşyalarımız da geldi, traktörlerimiz de.

"DEPREM OLUNCA GÜNLERCE TELEVİZYON BAŞINDA AĞLADIM"

Türkiye'de yaşanan her afette çok üzüldüklerinin altını çizen Akça şöyle konuştu:

Afetin acılarını çok iyi biliyoruz. Deprem olunca günlerce televizyon başında ağladım. Devletimiz oradaki insanlarımıza da yardım ediyor. Oraya bizden daha fazla yardım etsin. Allah bir daha ülkemize afetler yaşatmasın.

"YARALARIMIZI SARIYORUZ"

Mahalle sakini Mehmet Okutan ise yangında evinin, bahçesinin, tarım aletlerinin yandığını ifade etti.

Yangından 1 yıl sonda yeni evlerine yerleştiğini aktaran Okutan, "Devletimiz sağ olsun. Evlerimizin yeniden hem de bu kadar güzel yapılacağını hayal etmiyorduk. Yangını bir nebze de olsa unutmaya başladık. Yaralarımızı sarıyoruz." ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ YENİDEN AĞAÇLAR FİLİZLENMEYE BAŞLADI"

Bir ormancı gibi doğaya sahip çıktıklarını dile getiren Okutan, "Köyümüzün etrafı yemyeşildi. Yangında doğal güzelliğimiz kayboldu. Şimdi yeniden ağaçlar filizlenmeye başladı. İnşallah her şey eskisi gibi olacak." değerlendirmesinde bulundu.

7 KİŞİ ÖLDÜ, 60 BİN HEKTARLIK ALANIN ZARAR GÖRDÜ

Manavgat'ta 28 Temmuz 2021'de başlayan, bir gün sonra Akseki'de çıkan rüzgarın etkisiyle Gündoğmuş, İbradı, Alanya ilçelerine de yayılan, 7 kişinin öldüğü, 60 bin hektarlık alanın zarar gördüğü günlerce süren yangının en fazla hasar verdiği Kalemler Mahallesi'nde, devlet eliyle yaşam normale döndü.

"YAKLAŞIK 1,5 YILLIK SÜREDE ESKİ HAYATLARINA YENİDEN DÖNDÜLER"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından TOKİ aracılığıyla mahallede yanan evler, ahırlar ve depoların yenileri yapıldı.

Mahalle sakini çiftçilere de yanan traktör ve tarım aletlerinin yerine yenileri verildi.

Yaklaşık 1,5 yıllık sürede eski hayatlarına yeniden dönen vatandaşlar, mahallelerinin çevresinin, dikilen ve kendiliğinden çıkan fidanlarla yeniden yeşillenmesinin de mutluluğunu yaşıyor.

"BU EVLER BİR DAHA YAPILAMAZ"

Mahalle muhtarı Mustafa Cansız, yangının ardından mahalle sakinlerinin "Bu evler bir daha yapılamaz." diye düşündüğünü belirtti.

Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yurt dışında oy kullananların sayısı 240 bini geçti

Yurt dışında oy kullananların sayısı 240 bini geçti