25 Aralık 2024
weather
9°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Yaşam Sinek Kaydı Tıraş Nasıl Olunur?

Sinek Kaydı Tıraş Nasıl Olunur?

Sinek kaydı tıraş genellikle yüzüne sakal oturmayan veya işi gereği kesmek zorunda kalan erkekler tarafından tercih edilen bir tıraş yöntemidir.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sinek Kaydı Tıraş Nasıl Olunur?
KAYNAK: Haber Merkezi

Her ne kadar “sakal erkeğin makyajıdır” gibi bir düşünce yapısı hâkim olsa da sinek kaydı tıraşı da kimi erkek için mükemmel görünüşler elde edilmesini sağlayabilmektedir. Özellikle yüz yapısı ve cilt yapısı olarak daha pürüzsüz yapıda olan erkeklerin tercih ettiği bu tıraş yöntemi:

  • Daha pürüzsüz görünüş,
  • Temiz ve düzenli bir izlenim,
  • Özellikle iş alanında ciddiyetin simgelenmesi.

Gibi pozitif etkiler gösterebilmektedir.

Sinek Kaydı Tıraş Olmanın Püf Noktaları

Sinek kaydı tıraş olma yolları özellikle daha önce hiç olmamış kişiler tarafından pek bilinmemektedir, özellikle derin bir kesim sağlanması gerektiği için ister istemez cilt yaralarına ve kesiklerine yol açmak da oldukça olasıdır.

Doğru kesim yöntemleri için püf noktalarını takip etmeli ve adımları doğru şekilde uygulamalısınız. Sinek kaydı tıraşı aslında doğru yöntemler iler ilerlendiğinde en kolay tıraş olma yöntemlerinden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

  1. Cilt hazırlığı: Sakal ve bıyık köklerinizi sıcak havlu masajı veya su ile yumuşatmaya başlayın. Bir süre sonra tıraş jeli veya köpüğünü uygulayın.
  2. Doğru bıçak seçimi: Ucu körelmiş, paslanmaya yakın, eski tıraş bıçaklarından uzak durun. Yeni bir bıçak alın tıraş işlerinde yeni iseniz tek bıçaklılardan uzak durun.
  3. Sakal kesim yönü: Sakalınızın ve bıyığınızın çıktığı yöne doğru kesim sağlayın. Pürüzsüz olması için doğru açıdan derin kesim sağlayın ancak tüm kesim işlemlerinden sonra çıkış yönünün tersine doğru da alabilirsiniz. Pürüzsüz olmasını sağlayacaktır (Kimilerinde kıl dönmesine neden olabilir)
  4. Tıraş sonrası bakımlar: Yüzünüzü soğuk su ile yıkayarak şok etkisi yaratın, gözenekleriniz kapanırken daha pürüzsüz bir cilt yapısına sahip olmanızı sağlayacaktır. Nemlendirici tıraş losyonu da kullanarak tıraşınızı bitirin.

Sinek kaydı tıraş olabilmek için normal kesimden sonra tersine kesim uygulanması önerilmektedir. Ancak, söz konusu durum kimi ciltlerde kabarmalara yol açabileceği gibi sakal dönmesine de yol açabilir.

Bu nedenle, daha derin kesimler sağlamayı ön planda tutarken yüzünüzün tamamını tersten almadan önce birkaç kere denemelisiniz. 

Sinek Kaydı Tıraş Neden Tercih Edilir?

Sinek kaydı tıraş yönteminin tercih edilme nedenleri aslında içinde bulunduğunuz durumlara göre değişiklik gösterebilir.

Günümüzde, özellikle ofis hayatına sahip olan pek çok erkek tarafından tercih edilen yöntem profesyonel görünüş ve işine değer veren çalışan olarak gözükmek amacıyla tercih edilmektedir. Ancak, tek nedeni bunlar değildir:

  • Temiz hissettiren, pürüzsüz bir cilt elde edilmesi,
  • İş alanında bakımlı ve profesyonel gözükmek,
  • Diğer tıraş yöntemlerine göre daha kolay olması ve temiz durması,
  • Giysi seçimlerinde tüm giysilere uyan bir yapıda olması,
  • Kimi insanlarda sakalların sağladığı cilt ağrısından kurtulmak.

Gibi pek çok, kişisel nedene de bağlı tercih nedeni bulunmaktadır.

Sinek Kaydı Tıraş Sırasında Cilt Tahrişi Nasıl Önlenir?

Sinek kaydı tıraş sonrası cilt tahrişi kimileri için kaçınılmaz olabiliyor ancak kimileri için ise yanlış yöntem uygulanmasının sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu durumu önlemek için ne yapmak gerekir?

  1. Sıcak havlu, ılık su ve masaj ile kıl köklerinizi yumuşatın,
  2. Cilt tipinize uygun tıraş köpüğü veya jeli seçin, her bir noktaya uygulayın,
  3. Sert ve hızlı olmaktan kaçının, tıraş bıçağını yüzünüze tam oturtun ve yüz hatlarınızda şekil değiştirmesine izin verin,
  4. Yeni ve keskin bıçaklar kullanın, kör ve eskilerden kaçınırken profesyonelleşmeden tek bıçaklı modellere geçmeyin,
  5. Tıraştan sonra cildinizi nemlendirin, alkol içerikli nemlendiricilerden uzak durun.

Tüm bu adımların uygulanması ile birlikte cilt yapınıza göre tahriş olma durumundan kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Stockholm Sendromu Nedir?

Stockholm Sendromu Nedir?