20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Yaşam Sporting Lizbon hangi ülkenin takımı?

Sporting Lizbon hangi ülkenin takımı?

UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösteren ve çeşitli başarılara imza atan Sporting Lizbon’un hangi ülkenin takımı olduğu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Türk takımlarıyla da mücadele eden Sporting Lizbon hakkında merak edilenleri ve haritadaki yerini haberimizde bir araya getirdik…

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sporting Lizbon hangi ülkenin takımı?

Sporting Lizbon, bugüne kadar Beşiktaş, Kocaelispor ve Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi, son Türk rakibi ise Başakşehir oldu. Peki, Türk futbolseverlerin ilgisini üzerine çeken başarılı takım Sporting Lizbon hangi ülkenin takımı? İşte, Sporting Lizbon’un haritadaki yeri…

 HANGİ ÜLKENİN TAKIMI?

Sporting Lizbon, Benfica ve Porto ile birlikte Portekiz'in üç büyük kulübünden biri. Son lig şampiyonluğunu 2002'de kazandı. Bu sezon ise ligde lider Benfica'nın 16 puan gerisinde.

Kulübün tarihinde 18 lig, 17 Portekiz Kupası, 2 Portekiz Lig Kupası, 8 de Portekiz Süper Kupası şampiyonluğu var.

1963-1964 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanan Portekiz ekibi en son 2004-2005 sezonunda o zamanki adıyla UEFA Kupası'nda final oynamıştı.

TÜRK TAKIMLARI İLE 6 KERE KARŞILAŞTI

Türk takımları ile tarihinde 6 kere karşılaşan Sporting Lizbon, Beşiktaş, Kocaelispor ve Gençlerbirliği ile 2'şer kez oynadı. Söz konusu müsabakalarda Lizbon, 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, sahadan 1 kere de mağlup ayrıldı. Lizbon bu maçlarda Beşiktaş ve Kocaeli’ne karşı 1’er galibiyet elde etti. Portekiz ekibi tek mağlubiyetini ise 2002-2003 yılında UEFA Avrupa Ligi’nde sahasında 3-0’lık skorla Gençlerbirliği’nden aldı.

GRUBUNU 2. TAMAMLADI

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nu 12 puanla 2. sırada tamamlayarak son 32 turuna kalan Sporting Lizbon, Avrupa arenasında LASK Linz, PSV Eindhoven ve Rosenborg ile mücadele etti. Grupta beraberlik yüzü hiç görmeyen Lizbon, çıktığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 de mağlubiyet alarak 13 puanlı Linz’in ardından grubu ikinci sırada tamamladı.

TAKIMIN GOL YÜKÜ FERNANDES VE PHELLYPE’DE

Ligde 20 gol atıp kalesinden de 15 gol gören Sporting Lizbon’un skor yükünü ise Fernandes ve Phellype çekiyor. Portkizli orta saha Bruno Fernandes,  takımıyla bu sezon sahaya çıktığı tüm kulvarlarda 12 gol, 9 asist yaparken, Brezilyalı forvet Luiz Phellype ise 6 gol, 2 asistle mücadele ediyor.

PORTEKİZ LİGİ’Nİ 18 KEZ KAZANDI

Portekiz Ligi’nde 18 kere şampiyonluk ipini göğüsleyen Sporting Lizbon, 17 kez de Portekiz Kupası şampiyonu oldu. 2 Lig Cup kupasını müzesine götüren Lizbon, 8 defa da Portekiz Süper Kupası’nın sahibi oldu. Öte yandan Portekiz temsilcisi 1963-1964 sezonunda da  Kupa Galipleri şampiyonu oldu.

Portekiz ekibi, maçlarını Lizbon’da bulunan 50 bin kapasiteli Estadio Jose Alvalade oynuyor.

SPORTİNG LİZBON’UN HARİTADAKİ YERİ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Söz konusu teknoloji ve internetse

Söz konusu teknoloji ve internetse