Türkgün Yaşam Teröristleri işin içine karıştırdı, yakayı ele verdi

Teröristleri işin içine karıştırdı, yakayı ele verdi

Amasya'da, kendini savcı olarak tanıtan adam, "Teröristlerin elinde mahsur kaldım." deyip dolandırıcılık yaptı. Sahte savcı, temizlikçi ve bahçıvan gibi davranan polislerce yakalanarak tutuklandı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, kendisini savcı olarak tanıtıp telefonla dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla yakalanan kişi tutuklandı.

"TERÖRİSTLERİN ELİNDEYİM" DEYİP 450 BİN TL ALDI

Alınan bilgiye göre, polise başvuran 88 yaşındaki N.Ç, kendisini telefonla arayan ve savcı olarak tanıtan bir kişinin, kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini söyleyerek, kendisine yardımcı olmak için para istediğini, belirli aralıklarla arayarak üzerinde psikolojik baskı kuran bu kişiye belirttiği noktalara giderek 450 bin lira para verdiğini, bu kişinin yine kendisinden 100 bin lira istediğini söyledi.

N.Ç'nin dolandırıldığından şüphelendiğini ve polisin kendisine yardımcı olmasını istemesi üzerine Merzifon İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

POLİS, BAHÇIVAN VE TEMİZLİK GÖREVLİSİ GİBİ DAVRANDI

N.Ç'den randevu yerine gitmesini isteyen polisler, söz konusu adreste belediye personeli bahçıvan ve temizlik görevlisi gibi davranarak yerlerini aldı.

Şüpheli, buluştuğu N.Ç'den parayı alacağı sırada temizlikçi ve bahçıvan gibi davranan polislerce yakalandı.

OPERASYON POLİS KAMERASINA DA KAYDEDİLDİ

Telefon dolandırıcılığı iddiasıyla gözaltına alınan M.T. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Kaynak: AA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Dünya İran’dan ABD’nin yeni yaptırımlarına sert tepki!

İran’dan ABD’nin yeni yaptırımlarına sert tepki!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’a yönelik yeni yaptırım kararını kınadı.

KAYNAK: İHA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’a yönelik yeni yaptırım kararını kınayarak, "ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırımlarını inşaat sektörüne kadar genişleterek İran milletine yönelik uzun süreli düşmanlıkta yeni bir rekor kırdı. Bu karar, insanlığa karşı işlenen suç olarak değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

“ŞEYTANCA, YASA DIŞI VE İNSANLIK DIŞI”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, ABD’nin İran’a yönelik yeni yaptırım kararına sert tepki gösterdi. Bekayi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin inşaat sektörünü hedef alan yeni yaptırımlarını "şeytanca, yasa dışı ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi. 

Bekayi, "ABD Dışişleri Bakanlığı, yaptırımlarını inşaat sektörüne kadar genişleterek İran milletine yönelik uzun süreli düşmanlıkta yeni bir rekor kırdı. Bu karar, insanlığa karşı işlenen suç olarak değerlendirilmelidir" ifadelerini kullandı.

ABD’nin uyguladığı çok katmanlı yaptırımların, İran halkını temel insan haklarından mahrum bırakmayı amaçladığını vurgulayan Bekayi, baskı politikalarının İran toplumunda ABD’ye yönelik güvensizliği daha da pekiştirdiğini belirtti. 

Bekayi, ABD’nin İran’a yönelik baskı politikasının devam ettiğine dikkat çekerek, "Bu durum, İran halkının ABD siyasetçilerinin İran’ın kalkınma ve ilerleme yolunu baltalamak için hiçbir kötülükten geri durmayacağı yönündeki inancını güçlendirmektedir" dedi. Bekayi bugün yapılacak 5. tur müzakereler öncesinde alınan söz konusu kararın, ABD’nin diplomasi yolundaki irade ve samimiyetini ciddi şekilde sorgulattığını vurgulayarak, "Halkımız, böylesine mantıksız ve kin dolu yaklaşımlara karşı dimdik durmaya kararlıdır" ifadelerini kullandı.

ABD’DEN İRAN'A YAPTIRIM

ABD Dışişleri Bakanlığı çarşamba günü İran’ın inşaat sektörüne yönelik yeni yaptırım paketi açıklamıştı. 

Bakanlık, İran’ın inşaat faaliyetlerinin İran Devrim Muhafızları’nın denetiminde yürütüldüğünü öne sürerek nükleer ve askeri programlarda kullanılabileceği gerekçesiyle nikel-krom alaşımı, magnezyum külçesi, sodyum perklorat ve bakır-tungsten alaşımı gibi toplam 10 malzemenin yaptırım listesine dahil edildiğini açıklamıştı. Bu malzemelerin İran’a tedarik edilmesinde rol oynayan kişi ve kuruluşların da yaptırımlarla karşı karşıya kalacağı belirtilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *