Türkgün Yaşam Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi, ihtiyaç sahipleri için her gün 3 çeşit yemek sunuyor

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi, ihtiyaç sahipleri için her gün 3 çeşit yemek sunuyor

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi, Ramazan ayı boyunca her gün 3 çeşit sıcak yemek ile 3 bin ihtiyaç sahibine ulaşarak iftar sofraları sunuyor. Ayrıca gıda yardımları ve alışveriş kartları dağıtımı yapılıyor, yaşlılara özel ziyaretler gerçekleştiriliyor.

KAYNAK: AA

Türk Kızılay Diyarbakır Şubesi, ramazan ayının ilk gününden itibaren ihtiyaç sahipleri için her gün 3 çeşit yemek hazırlıyor.

Dicle Üniversitesi (DÜ) yerleşkesinde yer alan Türk Kızılay Aşevi'nde ramazan ayı boyunca günde 3 çeşit sıcak yemek yapılıyor.

Hazırlanan yemekler, bakıma muhtaç yaşlılara, hasta ve engelliler ile ihtiyaç sahiplerine iftarda ulaştırılıyor.

Sıcak yemekleri, Türk Kızılay personeli ve gönüllüler dağıtıyor.

Türk Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Demirel, ramazan ayı boyunca günde 3 çeşit sıcak yemeği 3 bin kişiye ulaştırdıklarını söyledi.

Kentin belirli merkezlerinde 8 noktanın bulunduğunu belirten Demirel, hazırlanan yemekleri bu noktalara götürdükten sonra buradan gönüllü ve çalışanları vasıtasıyla daha önce belirlenen ailelere dağıttıklarını kaydetti.

Sıcak yemeğin yanı sıra ailelere gıda yardımları yaptıklarını, zincir marketlerin alışveriş kartlarını dağıttıklarını dile getiren Demirel, aşevinde profesyonel ekiplerin gönüllülerle birlikte özenle hazırlanan yemekleri iftar sofralarına sunduklarını anlattı.

Demirel, şöyle konuştu:

"İftara yetişemeyecek olan, şehrin trafiğine takılan sürücülerimize de iftarlık hurma ve su dağıtımı gönüllülerimiz vasıtasıyla gerçekleşiyor. Ayrıca ramazan ayında yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. İftar sofralarına misafir oluyoruz ve onların gönüllerini kazanmaya çalışıyoruz."

Demirel, aşevinin yıl boyunca faaliyet gösterdiğini ve yemek yapamayacak durumda olan ihtiyaç sahiplerine düzenli hizmet verdiklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Ekonomi Bakan Şimşek: Artık enerjimizi ve kaynaklarımızı terörle mücadeleye harcamayacağız

Bakan Şimşek: Artık enerjimizi ve kaynaklarımızı terörle mücadeleye harcamayacağız

Bakan Şimşek, İngiltere'nin başkenti Londra'da Türkiye konulu panelde konuştu. Terör örgütü PKK'nın silah bırakmasının ekonomik açıdan önemini anlattı. Şimşek, "Artık enerjimizi ve kaynaklarımızı terörle mücadeleye harcamayacağız" dedi.

KAYNAK: TRT Haber

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın düzenlediği panele katıldı. Şimşek, "Türkiye'nin ekonomik dönüşümü ve büyüyen yatırım potansiyeli" başlıklı oturumda konuştu.

Şimşek, terör örgütü PKK'nin kendini feshetmesi ve silah bırakmasının Türkiye'nin büyüyen ekonomisine yapacağı katkıları anlattı.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin enerjisini ve kaynaklarını artık terörle mücadeleye değil, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin yeniden inşası için harcayacağını söyledi.

Bu olumlu gelişmenin, Suriye ve Irak dahil olmak üzere tüm bölgeyi ayağa kaldıracağını vurguladı. Şimşek, "Barış ve istikrardan herkes faydalanacaktır, çünkü refaha giden tek yol budur" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *