Bu durum, son haftalarda sosyal medyada popülerlik kazandı ve içerik üreticileri şekilsiz görünen küçük parmaklarını paylaşmaya ve karşılaştırmaya başladığında viral bir akım başladı.
Bir içerik üreticisi, "Korkarım telefonum nedeniyle serçe parmağımın şekli değişti" diye yakınarak, iki elini karşılaştırdı ve telefonunun deforme olmuş parmağının kıvrımına nasıl mükemmel bir şekilde uyduğunu gösterdi.
Başka bir içerik üreticisi sağ serçe parmağındaki şok edici çöküntüyü fark ettikten sonra "Mola verme zamanı" yazdı ve bu durumun ona telefonunu bırakması için ilham verdiğini söyledi.
Bir kullanıcı "Sanırım bu trende ben de uydum" diye yazarak diğer uzuvlarından farklı duran, çok kavisli küçük parmağını gösterdi.
Paylaşımlar bazı kullanıcıları korkuttu.
Bir kullanıcı, "Telefonumun altından küçük parmağımı çok hızlı çektim," diye yorum yaptı.
Ancak uzmanlar, serçe parmak anatomisinin çok çeşitlilik gösterdiğini ve bu olgunun resmi bir tanısının olmadığını savunuyor.
Dr. Peter Evans, "Akıllı telefon serçe parmağına sahip olduğunu düşünen kişilerin altta yatan bir rahatsızlığı olma ihtimali de var" dedi.
Telefonu serçe parmağın üzerine koymanın sinirleri sıkıştırabileceğini ve uyuşma veya karıncalanmaya neden olabileceğini belirten uzman, aşırı cep telefonu kullanımının dirsek ve başparmaklar da dahil olmak üzere bir dizi eklem sorununa yol açabileceğini söyledi.
Cleveland Clinic'e göre, paylaşılan görsellerin çoğu mutlaka bir soruna işaret etmiyor.
Durum, 2000'li yılların başında çok popüler olan cihazların kullanımından kaynaklanan başparmak ağrısı ve motor fonksiyon sorunları şikayetlerine yol açan "Blackberry Thumb" hastalığını hatırlatıyor.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, çift eklemli olma veya kemik kırığı sonrası anormallik yaşama durumlarını vurgulamak için bu trendi kullandı.
Bükülme endişelerini gidermek için bazı kullanışlı ipuçları arasında, telefonunuzu tutuş şeklinizi yeniden değerlendirmek, bir telefon standı kullanmak veya kavramayı kolaylaştırmak için cihazın arkasına bir eklenti takmak yer alıyor.
Bir uzman, rahatsızlığın ortadan kalkmasının ne kadar süreceğinin, kişinin ne kadar süredir bu rahatsızlığa sahip olduğuna bağlı olduğunu söyledi. Ciddi endişeler, egzersizler ve esnemeler önerebilecek bir fizyoterapistle görüşmenizi gerektirmektedir.
En kolay çözüm ekran süresini sınırlamaktır. Yakın çalışmalar Z kuşağı üyeleri günde altı saatten fazla telefonda vakit geçirdiğini gösteriyor, milenyum kuşağı ise dört buçuk saatten fazla süreyi telefonda geçiriyor.