Türkgün Yemek Tarifleri Un ve şeker varsa hemen deneyin! Damak çatlatan karamelli tatlı!

Un ve şeker varsa hemen deneyin! Damak çatlatan karamelli tatlı!

15 dakikada hazırlanan karamelli tavukgöğsü tarifiyle pratik tatlı krizlerine son verin! Muhallebi kıvamındaki lezzet, karamel sosuyla damakları şenlendiriyor. Un, şeker ve süt ile kolayca hazırlanan tarif, çay ve kahvenin yanında mükemmel bir eşlikçi olacak.

MUHABİR: Sevda Yalçın

Tatlı krizlerine pratik bir çözüm arayanlar için 15 dakikada hazır olan karamelli tavukgöğsü tarifiyle karşınızdayız! Muhallebi kıvamındaki bu tatlı, üzerindeki karamel sosuyla adeta damakları şenlendiriyor. Çay ve kahve yanına mükemmel bir eşlikçi olacak bu lezzeti, elinizin altındaki un ve şekerle kolayca hazırlayabilirsiniz.

Karamelli Tavukgöğsü Tarifi

Gerekli Malzemeler

Tavukgöğsü için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 litre süt

 

Karamel sos için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

 

Süsleme için:

  • İsteğe göre beyaz çikolata veya fındık

 

Hazırlık Aşamaları

Tavukgöğsü yapımı:

Tereyağını tencereye alıp eritin.
Unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.
Ardından sütü, şekeri ve pirinç ununu ekleyip karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alıp bir kaba dökün ve soğumaya bırakın.

Karamel sos yapımı:
 

Şekeri tencereye koyup orta ateşte eritin.
Erittiğiniz şekere 2 su bardağı su ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
Kaynadığında tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin.
1 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp karışıma ekleyin.
Koyu kıvam alana kadar karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
Ocaktan alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra tavukgöğsünün üzerine dökün.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkgün Videolar Gündem Oto yıkamacıdaki yangın güvenlik kamerasında

Oto yıkamacıdaki yangın güvenlik kamerasında

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki bir kişinin hayatını kaybettiği yangına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Benzin kaçıran aracın neden olduğu yangında birden alevlerin arasında kalan iş yeri sahibi Şerafettin Akın Ak'ın son görüntüleri güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

KAYNAK: İHA

Manisa'nın Şehzadeler ilçesine bağlı 1. Anafartalar Mahallesi 1620 Sokak üzerindeki bir oto yıkamacıda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yeri sahibi Şerafettin Akın Ak, 06 EL 290 plakalı aracı temizlediği sırada araçtan sızan benzin birden alev aldı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi ile polis sevk edildi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında iş yerinde mahsur kalarak ağır yaralanan Şerafettin Akın Ak kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti.

Yangın anı güvenlik kamerasında

Öte yandan yangın iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde oto yıkamacı Şerafettin Akın Ak, aracı yıkadığı sırada sızan benzinin patlamayla birlikte alev alması ve panikle kaçmaya çalışan Ak'ın iş yerinde mahsur kalması yer alıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *