30 Ekim 2024
weather
18°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkgün Anne Çocuk Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır?

Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır?

Yeni doğan bebeklerin uyku düzeni oldukça hassastır ve genellikle kendi ihtiyaçlarına göre uyumayı tercih ederler. Ancak bazen beslenme veya alt değişimi gibi sebeplerle uykuları bölünebilir. Bebeği uyandırmak gerektiğinde nazikçe dokunarak veya hafifçe sallayarak uykusunu bölebilirsiniz. Bebeği uyandırırken yavaş ve nazik olmak önemlidir.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yeni Doğan Bebek Nasıl Uyandırılır?

Özellikle yeni doğan bebeklerin uykudan uyandırılma süreçlerinde ebeveynler çok hassas olabilmektedir. Yeni doğan bebeklerin gün içinde uzun sürelerde uyuması ve uyanmalarının zor olması beslenme saatlerinin atlanmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle bebeklerin belli saatlerde uyandırılıp beslenmelerini sağlamak gerekir. Bu süreç bebeklerin sağlıklı şekilde gelişimlerini tamamlamaları için oldukça önemlidir. Bundan dolayı, bebekleri en doğru şekilde uykudan uyandırmak gerekir. Peki yeni doğan bebeği uyandırma yolları nelerdir?

Vücut Isınızı Hissettirin

Yeni doğan bebekleri uykudan uyandırmanın en kibar yollarından birisi bebekle temas halinde olarak onlara vücut ısınızı hissettirmektir. Bebeğin kolay ve güvenli şekilde uyanmasına olanak sağlayan bu yöntem aynı zamanda ebeveynle bebek arasında bir bağ kurulmasının da yollarından biridir. Vücut ısısının hissettirilmesi için belli başlı birkaç yöntem vardır. Bunlar:

  1. Temas Etmek: Vücut ısısıyla bebekleri uykudan uyandırmanın en temel tekniklerinden birisi ten tene temas etmektir. Bebeğinize sarılarak yahut o uyurken kucağınıza alarak teması gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Okşama Yöntemi: Bebeğinizi nazik şekilde okşayarak onun vücut ısınızı anlamasına ve uyanmasına yardımcı olabilirsiniz.
  3. Eli Bebeğin Sırtına Yahut Göğsüne Koymak: Bu yöntemde elinizi bebeğinizin sırtına yahut göğsüne koyarak vücut ısınızı onun fark etmesini sağlayabilirsiniz. Bu yöntemle bebeğiniz kolay şekilde uyanacaktır. 
  4. Göğüse Yatırmak: Bu yöntem vücut ısısının anlaşılması için en etkili yöntemlerden biridir. Göğse yatırılan bebek kendini güvende hisseder ve vücut ısısının etkisiyle daha çabuk uyanır.

Emzirme Pozisyonuna Getirin

Yeni doğan bebekleri uyandırmanın bir başka yöntemi de emzirme pozisyonuna getirmektir. Bebekler emzirme pozisyonunda anneyle daha yakın temas kurar ve kendilerini anneye oldukça yakın hisseder. Ayrıca daha önce çok kez tekrarlanmış bir pozisyon olduğu için karınlarının doyacaklarını bir nebze de anlayabilirler. Tüm bu olasılıklar birleşerek bebeklerin uykudan uyanmalarını sağlayabilir. 

Ayrıca bu pozisyonda uyanan bebekler içgüdüsel olarak açlık hissiyle uyanabilme potansiyeline sahiptir. Bu nedenle bu pozisyon, bebeklerin uyandıktan sonra daha iyi ve kolay beslenmelerini sağlayabilir.

Hafifçe Masaj Yapın

Yeni doğan bebeklerin uyanmasına yardımcı olan hareketlerden birisi de hafifçe masaj yapmaktır. Bebek uyandırma şekilleri arasında yer alan masaj tekniğiyle bebek anneyle bir bağ kürar ve kolayca uyanabilir. Bebeğin karnına, ayak parmaklarına, baş kısmına ve kollarına nazik dokunuşlarla yapacağınız masajlar bebeğin uyanmasında oldukça etkili olacaktır.

Ayrıca masaj ile rahatlayan çocukların anneyi emmesi de daha kolaylaşmaktadır. Bu sistemde bebeğin kolay uyanmasının ana nedeni masaj yönteminin kan dolaşımını yükseltir ve sinir sistemini hareketlendirir.

Kıyafetlerini Yavaşça Çıkarın

Yeni doğan bebekleri uyandırmanın en etkili yöntemlerinden biri de bebeklerin kıyafetlerini yavaşça çıkarmaktır. Vücut ısısının değişmesi bebeklerin uyanmasını daha kolay sağlayacağından dolayı bebeklerin kıyafetlerini çıkararak onların uyanmasını sağlayabilirsiniz. 

Özellikle yeni doğan bebeklerin vücut ısılarının değişmesine duyarlı olması da, bu işlemin etkili olmasında ana etkenlerden birisidir. Ebeveynler, bebeklerin hafif şekilde uyandırılmasını sağlayan bu tekniği onların beslenme saatlerinde ve uyku düzenlerini oturtmak istediklerinde gönül rahatlığıyla uygulayabilirler. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bubble Tea Nedir?

Bubble Tea Nedir?