20 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı Alay konusu soğan değil! Sensin

Alay konusu soğan değil! Sensin

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alay konusu soğan değil! Sensin

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

CHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde elbette iktidar değil ama 2019 yerel seçimleri sonrası Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Hatay, Mersin, Adana gibi illerde yerel iktidardır.  CHP bu illerde 4 yıldır belediye başkanlığı koltuğunda oturuyor. Tüm bu belediyelerde seçim öncesi vadettikleri hiçbir şeyi gerçekleştirmediler. Hepsi 4 yılını ağustos böceği olarak tamamladılar. Son yılları da kesinlikle böyle olacak. Zaten Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında “Turist Ömer” gibi geziyorlar. Aslında Ankara, İstanbul diğer yerlerde yapılmayan hizmetler, projesizlik, hayata geçirilmeyen vaatler CHP’nin karnesidir.

Türkiye’yi yönetme fırsatı bulsalar, yönetme tarzları yerel iktidarda yaptıklarıyla eş değer olur. Hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir dediği diğerini tutmayan, inkâr ve yalan siyasetiyle günü açıp-kapatan, Türkiye’nin illerini “ülke” yapan biriyle ülke yönetmelerinden nasıl bir felaketin ortaya çıkacağı zaten bellidir. Merhum Celal Kılıçdaroğlu, abisini şöyle tarif ediyordu: Abim köyde çobanlık yapardı. Bir keresinde koyunu kaybedip köye geldi. Meğer koyunlar ondan önce köye gelmiş, çünkü kendi kaybolmuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğu seçimde oy kullanamadığını hatırlatırsak, kardeşinin tarifi tam oturur değil mi?

Böyle bir çap profili olan Kemal Kılıçdaroğlu çıkıyor üretilen Togg’u eleştiriyor, yapılan şehir hastanelerini, köprüleri, tünelleri, otoyolları eleştiriyor. Ama aynı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İBB’nin çeşme musluğunu törenle açtığına, "Adana Büyükşehir Belediyesi bir haftada bin kişilik sahra hastanesi kurdu" diyerek övündüğü fuar alanının sonradan düğün salonu olarak kullanıldığına şahit olmadık mı? Ondaki vizyon anlayışı işte budur.

Böyle bir vizyonsuzluk profili olan Kemal Kılıçdaroğlu, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye'nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu donanmanın hizmetine girdiği gün elinde soğanla video çekmişti. Kemal Kılıçdaroğlu’nun istismar sicili ortada olduğu için soğanlı istismar videosu da tepki çekti.

Ama o, bu tepkiyi bile istismara kalkışmıştır. Diyor ki: Soğanla alay edenler, çocukların yetersiz beslenmesine gülenler, yetimlere ne yapsın… Onu da hemen hâlledeceğiz. Hemen!” 

Kimsenin soğanla alay ettiği yok, alay konusu sensin Kılıçdaroğlu…

 “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” içerikli türkünün fon müziğinde istismar videoları çekiyorsun ama bir geceliği 100 bin TL olan otelden poz veren, saati 12 bin dolara özel jet kiralayan olunca, bu tutumlu mutfak videoları çok yapmacık kurgu olarak halka yansıyor. Alay konusu olman da bundan kaynaklanmaktadır. Yoksa muhalefet partisinin başındaki biri olarak elbette halkın ekonomik meseleleri hakkında yorum yapma hakkın vardır ve bunu kim alaya alacaktır? Buradaki mesele,  ülkede yapılan çok önemli hizmetleri yok sayman, hatta engellemeye çalışman ve üzerine de halkın ekonomik sıkıntılarını istismara kalkmandır. Bir karşı çıktığın hizmetlere, üretimlere bak. Bir de elindeki soğanlı poza. Yarın soğanın fiyatı düşünce ne yapacaksın?

Kılıçdaroğlu, seninle ilgili algı şudur: Şu an zamlı aldığımız ürün varsa, onu Kılıçdaroğlu’nun yöneteceği Türkiye’de hiç bulamayız.

Alay konusu olduğun konu işte budur.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Prim borcu olan EYT'lilere kritik uyarı: Geçersiz sayılıyor

Prim borcu olan EYT'lilere kritik uyarı: Geçersiz sayılıyor