19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı DEM’leşen CHP’den değerlere düşmanlık

DEM’leşen CHP’den değerlere düşmanlık

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
DEM’leşen CHP’den değerlere düşmanlık
KAYNAK: Haber Merkezi

Yerel seçimden hemen sonra Türkiye’nin gündemi; DEM’li belediyelerin Türk bayrağına, İstiklal Marşı’na, Atatürk’e, şehitlere, gazilere yönelik alçakça saldırıları ile terör örgütü PKK’nın sembolleştirdiği kavramlara ve onların mensuplarına sahip çıkmaları oldu. Bu gündemin en dikkat çeken yönü ise CHP’nin, kendisinin ortağı olan DEM’in bu alçaklıklarına karşı zerre tepki göstermemesidir. CHP’nin ne genel başkanı ne de CHP yönetiminden birisi çıkıp da bir cümlelik eleştiri dahi yapmadı yahut yapamadı. Ne kadar tuhaf ve hatta korkunç değil mi? Atatürk’ün mirası CHP’nin üzerine konanlar, Atatürk’ün en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine, sembollerine yönelik yapılan düşmanlıklara ve hakaretlere susuyor, üstelik en acı olan ise onlarla 2015 yılından itibaren ete-kemiğe bürünmüş bir şekilde iş birliği yapıyor.

Mesele sadece susması ve siyasi işbirliği yapması değil, artık bildiğiniz ortada bir “benzeşme” var. CHP-DEM, Türk-İslam değerlerine düşmanlıkta birbiriyle adeta bir yarış halinde… PKK DEM’liği; Türk bayrağına, İstiklal Marşına ve şehitlerimize düşmanlık yapıyor da CHP yapmıyor mu?

Bu manada CHP’ye ait son iki örnek, Mersin’den geldi. Mersin biliyorsunuz CHP-DEM arasında “Kent Uzlaşısı” çerçevesinde ittifak yapılan illerden biridir. Önce MHP’den CHP’ye geçen Toroslar Belediyesi’nin, meclis toplantısında saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasını iptal ettirdiği haberi geldi. Daha sonra da MHP’den CHP’ye geçen Mersin Silifke Belediyesi’nin ilk icraatı şehrin göbeğindeki Türk bayrağı anıtını kaldırıp ormanlık alanındaki şantiyeye atması haberi geldi. Silifke Belediyesi sadece kaldırmakla da yetinmiyor. CHP Silifke Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Yasin Bulundu isimli bir müptezel kaldırılan Türk bayrağına bir de 'ucube' diyor.

Toroslar Belediye Başkanı resmiyette CHP’de görünüyor ama özünde DEM’lenmiş birisidir. Kent Uzlaşısı adı altında CHP'den Toroslar Belediye Başkanı seçilen Abdurrahman Yıldız'ın eşinin dayısı, teröristbaşı Öcalan'ın kız kardeşi Fatma Öcalan ile evli olduğu daha önceden ortaya çıkmıştı. İstiklal Marşı'nı yasaklatan CHP Mersin Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, aynı zamanda “Bana neler demediler ki... Afedersiniz, bana Türk bile diyen oldu zamanında...” diyen birisidir. Toroslar halkının daha önce defalarca MHP’ye verdiği belediyeyi böyle birine teslim etmesi akıl alacak gibi değildir.

DEM’li belediyelerle eş zamanlı olarak CHP’li belediyelerinde ezandan, duadan, Türk bayrağından, İstiklal marşından, şehitlere saygı duruşundan rahatsızlığına dair seçimden hemen sonra arka arkaya örnekler geliyor. DEM ile düşüp-kalkmaları yüzünden Atatürk’ün partisi CHP’yi ne hale düşürdüler. Allah göstermesin bir de bunlara hükümet kurma yetkisi verilirse Türkiye tamamen DEM’e benzeşmiş bu zihniyetin eylem ve söylemlerine şahit olacaktır. Türkiye, CHP-DEM birlikteliği yüzünden ciddi bir sınavdan geçmektedir. Milli ve manevi değerlerimize savaş açmış CHP-DEM milli güvenlik tehlikesi olarak her gün bir alçak eylemi ve söylemiyle karşımıza çıkmaktadır. Türk milletinin, ekonomiye kızıp Türkiye’yi her yönden sıkıntıya sokacak CHP-DEM birlikteliğindeki belediyelere mühür vermesi, umarım ileri de başımıza büyük belalar açmaz.

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Usta oyuncu Ayten Gökçer hayatını kaybetti

Usta oyuncu Ayten Gökçer hayatını kaybetti