19 Eylül 2024
weather
23°
Twitter
Facebook
Instagram
Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Başyazı “Tabii canım tabii”

“Tabii canım tabii”

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Tabii canım tabii”

YILDIRAY ÇİÇEK / TÜRKGÜN

TRT, son yıllarda kaliteli programlara, dizilere, filmlere imza atıyor. Milli-manevi değerleri tarih ve bugün üzerinden güzel bir şekilde harmanlayan TRT, geniş bir şuurlu kitle oluşturma konusunda emin ve ısrarlı adımlarla ilerliyor. TRT’nin son hamlesi de uluslararası dijital platformu ‘TABİİ’ olmuştur. Yabancı uluslararası dijital platformları Türkiye’de ahlaksızlık adına pazar alanı oluştururken, TRT’nin milli ve yerli platformu TABİİ tarihi, kültürel, sosyal bir alan oluşturarak bir nevi şuurları koruyucu misyon üstlenmiştir.

Toplumları dönüştürmek, uyuşturmak, kendi toplumuna dost yahut düşman etmek, kendi kültürel değerlerine bağlamak yahut uzaklaştırmakta yazılı-görsel unsurlar çok etkilidir. Televizyon kanalının odaklandığı alan hangisi ise toplum onun üzerinde durur. Milli ahlakı, kültürü, tarihi, fazileti, erdemi, iyiliği korumak maksat ise o güçlenir. Tam tersi olursa toplumda güçlenecek odur.

TRT’nin son yıllarda ortaya koyduğu eserler, programlar bu açıdan önemlidir ve eğer TRT bu şekilde devam ederse toplum ahlakına, benliğine faydalı bir şuur birlikteliğini oluşturacak ve çocuklarımıza, gençlerimize milli bir pencere açacaktır.

Türkiye, TRT’nin milli ve yerli platformu TABİİ’ye sahip çıkmalıdır, böylelikle kalite artacaktır.

TABİİ’nin diğer artılarından biri de Türkiye’deki birçok sanatçıya, tiyatrocuya istihdam alanı açması olmuştur. Bu durum, Türkiye’deki kültür ve sanat üretimlerini de artıracaktır.

TRT’nin milli ve yerli platformu TABİİ, son günlerde "Metamorfoz" isimli dizisiyle gündemde… Bu dizi ile ilgili iddia, Türkiye’deki her karanlık olayda gölgesi olan Osman Kavala’yı sembolize etmesidir.

Her türlü terör örgütüne sahip çıkmasıyla bilinen CHP’nin sembol ismi Sezgin Tanrıkulu’nun bu dizinin yayından kaldırılmasını istemesi ve dizide rol alan oyunculara, “İleride kendileri için büyük bir sabıka kaydı olacak, bu dizide bu şekilde oynamaları. Dolayısıyla onları da Meclisten farkındalığa davet ediyorum. Bu itibar suikastına aracı olmayın ve bu diziden çekilin” şeklinde tehdit içerikli çağrıda bulunması TABİİ platformunun doğru yolda olduğunun en bariz göstergesidir. TABİİ’nin attığı taş yerini bulmuş demektir.

Osman Kavala da bu dizi hakkında "Komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor" açıklamasında bulunmuş… Biz, bu açıklamayı duyunca “TABİİ canım TABİİ” diyoruz.

Osman Kavala, Türkiye’ye yapmış olduğu ihanetlerinin bedelini şu an cezaevinde ödüyor. Osman Kavala, aracılarla teröristbaşı Öcalan’a selam gönderip, selam alandır. Osman Kavala, PKK’nın ve yan terörist yapılanması olan YPG ve PYD’nin çeşitli ülkelerdeki toplantılarında başroldedir. IMC TV gibi PKK’nın televizyon kanallarının başkonuğudur.  Osman Kavala, Türkiye’deki tüm bölücü unsur olan dernek, vakıf, gazete, dergi, kitap, ticarethane gibi alanların etki ajanıdır. Onu PKK’lıların, FETÖ’cülerin, DHKP-C’lilerin, Batı’nın savunması bile yeterli kanaat oluşturmaktadır.

Metamorfoz, başkalaşma demektir. Türkiye’yi başkalaştırmaya çalışanların maskesini TABİİ platformu düşürüyorsa bize düşen de TABİİ’ye sahip çıkmaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist yakalandı

İstanbul'da eylem hazırlığındaki DEAŞ'lı terörist yakalandı